4. 3. 2014 | Tomáš Nejedlo

Benátky v šestém utkání těsně prohrály a zakončily sezónu se ctí

ČF6, úterý 4. 3. 2014
Benátky n.J. - Ml.Boleslav BEN - MBL
Šesté utkání na benáteckém ledě rozhodlo o postupu mladoboleslavských hokejistů do prvoligového semifinále play off. Téměř třináct stovek diváků však i tentokrát vidělo parádní rychlý hokej s patřičným nábojem. Favorita poslal do vedení v polovině utkání po špatném střídání domácích nejlepší střelec série Mikulík. V zakončení tentokrát měly Benátky i trochu smůly, Will udržel čisté konto a při power play domácích Klimenta stvrdil postup Bruslařů. Nezbývá, než sportovně popřát soupeři hodně štěstí v dalších bojích a poděkovat benáteckým borcům za skvělou sezónu i okresní sérii!
Benátky n.J.: Schwarz (Trenčan) – Říha, Jánošík, Pyrochta, Ulrych, Niko, M. Pabiška, Šimek – Bárta, Dušek, Psota – Krejčík, Vařecha, Jonák – Dlouhý, Skalický, Špaček – Maďar, Skořepa, Klimt.
Ml.Boleslav: Will (Růžička) – Ovčačík, Protivný, Žabka, Toman, Jindra, Meland – Klimenta, Broš, Mikulík – L. Pabiška, Výborný, Nouza – Lenc, Musil, Látal – Kubica, Vrbata, Jarůšek.
Branky a nahrávky: 28. Mikulík (Meland, Broš), 58. Klimenta (Broš). Rozhodčí: Blecha, Souček - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1284. Střely na branku: 22:33.

Komentář

První třetina nabídla vyrovnaný hokej, Benátečtí se svému soupeři rovnali, možná byli i herně o něco lepší. Jako první o sobě dal vědět nejlepší střelec série Milan Mikulík. Jeho ostrá rána mířila do Schwarzova klína. Několik zákroků si připsal i hostující gólman Will. V přesilové hře si Boleslav vytvořila několik střeleckých příležitostí, Marek Schwarz však působil velice jistým dojmem. V 11. minutě si benátecký gólman připsal hodně těžký zákrok, když semaforem kryl povedenou střelu Lence z mezikruží. Benátky kontrovaly rychlou a účinnou akcí. Na jejím konci zakončoval Antonín Dušek, avšak těsně minul boleslavskou branku. V závěru první části hry Bruslaři vytvořili zámek v přesilové hře, Výborného komendo uzamklo benáteckou čtyřku v jejich třetině, leč branku nevstřelilo.

Ve druhé třetině Mladá Boleslav přiložila pod pomyslný kotel a začala domácí hráče přehrávat. Přesilovky nejen v tomto zápase hrály prim. Avšak i rozhodčí přispěli ke kvalitě hry tím, že zbytečně nevstupovali do sporných situací a nechali hru plynout. Po zápase to kvitovaly oba týmy. Ale pojďme se vrátit zpět do druhé části hry. Při vyloučení Ovčačíka se Benátky snažily otevřít skóre. Boleslavským zatrnulo při šanci Víta Jonáka, jehož rána jen těsně minula pravou tyč Willovy branky. Ve 28. minutě už Boleslav otevřela skóre. Pomohla jim k tomu chyba při střídání domácích hráčů. Michal Broš dostal pas od obránce Melanda a našel na druhé straně hrací plochy úplně volného Milana Mikulíka, pro něhož už nebylo žádným problémem trefit odkrytou branku - 0:1. Se vstřeleným gólem Boleslav ještě přidala na aktivitě, do samostatného úniku se navíc dostal Musil, avšak kličkou na výborného Schwarze nevyzrál.

V úvodu třetí části hry mohla gólově vstoupit Boleslav. Na rychlou akci na jeden dotek si sjel Radan Lenc, udělal kličku brankáři, avšak trefil Schwarzův beton. Šanci nabídl za svůj faul domácím hráčům Lenc a před Willem se po jedné z akcí strhla docela slušná mela. Boleslavský tým se štěstím obstál. Hubený náskok se Bruslařům nemusel vyplatit. Zvláště pak v 51. minutě, kdy Jonák přenechal puk do přečíslení Šimkovi a ten se snažil najít najíždějícího Skořepu, jenže Will do přihrávky vložil hokejku a z nadějné příležitosti nic nebylo. Boleslavští si zkušeně svůj náskok hlídali, avšak situaci jim zkomplikoval Kubica vyhozením puku mimo hřiště. Přesilovku domácí ještě zvýraznili hrou bez brankáře, avšak power play se Benátkám nevydařila. Dvojice Michal Broš a Tomáš Klimenta ujela a druhý jmenovaný zakončoval do prázdné branky - 0:2. Benátečtí už v ten moment začali hrát vabank. Musil ujel sám na Schwarze, jenže neuspěl. Dorážející Látal rovněž neuspěl. V následné power play ještě na prázdnou branku mířil Klimenta, Marek Pabiška brankářským zákrokem vyrazil puk do rohu.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Dnes jsme byli opět důstojným soupeřem mladoboleslavského týmu. Myslím si, že jsme dokonce v první třetině byli lepším týmem. V té druhé ale hosté dominovali, navíc vstřelili branku. Náš tým se nemohl z tlaku dostat. V závěru utkání Mladá Boleslav potvrdila vítězství gólem do prázdné branky. Celá série byla přibarvená médii jako hrozně zákeřná, což není můj názor. Zápasy byly trošku ovlivněny výkony rozhodčích, dnes ale pískali naprosto výborně. Nebyl čas na zákeřnosti či simulování, takže zápas měl krásnou plynulost. V sérii zvítězil lepší tým a přeji Mladé Boleslavi hodně štěstí.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): Série byla velmi těžká. Bylo to ale hlavně způsobeno tím, že si všichni myslíme, že postoupit je hrozně jednoduché. Základní část jsme vyhráli o dvacet bodů, kdežto Benátky byly osmé. Musíme si ale uvědomit, že proti nám hrály jiné Benátky. Stabilně chytal Schwarz, v sestavě byl Dušek s Bártou, kteří byli oporami. Skalický, Jonák, Kajínek a Ulrych ti všichni v sezóně pendlovali mezi Libercem a Benátkami. Benátecký kádr se stabilizoval, což napověděly i výsledky z konce základní části, kdy Benátečtí prohráli z deseti zápasů dva. Porazili Olomouc, Jihlavu, nás. Soupeř byl tedy velmi obtížný. Jsme rádi, že jsme duely zvládli. K vidění bylo několik věcí, které patří k play-off. Jiskřilo se, hraniční zákroky z obou stran, ataky mezi trenéry. Prostě byly k vidění našponované zápasy, což bylo dáno i tím, že je to derby. Nás trošku vyprovokovaly výroky trenéra Pešána proti našemu gólmanu Willovi. Tým se semkl. První třetina ale byla velmi špatná, soupeř v ní byl dokonce lepší. Od té druhé jsme ale měli hru pod kontrolou.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.