27. 9. 2014 | Petr Blakala, Martina Válková, Petr Blakala

Benátečtí si do Havířova přijeli pro prohru

7., sobota 27. 9. 2014
Havířov - Benátky n.J. HAV - BEN
Že Benátečtí nechtěli domů odjet s prázdnou, prokázali nejvzdálenějšímu soupeři hned v úvodu utkání, kdy Benátky s notnou dávkou štěstí do vedení poslal Ladislav Bittner. Jednobrankový náskok však Benáteckým nevydržel ani minutu; rychlou odpověď na branku Bittnera totiž našel havířovský Marek Loskot. Ve druhé třetině se oba týmy prezentovaly vyrovnaným výkonem, ale za delší konec tahal AZ Havířov, který se po brankách Tomiho a Říčky ujal vedení 3:2. Benátečtí se ve druhé třetině radovali pouze jednou, a to po důraznosti Daniela Špačka. V závěrečné třetině si Benátky již branku nevstřelily, naopak ještě jednou inkasovali. Oslabený kádr Filipa Pešána si tak domů veze porážku 2:4.
Havířov: Matoušek (Turšner) – Foltýn, Dresler, Krisl, Bahounek, Ostrčil , Lenďák, Repe, Bezuška – Říčka, Loskot, Jiránek – Tomi, Šlahař, Jakúbek – Sztefek, Pechanec, Daneček – Kucsera, Rimmel, Haas.
Benátky n.J.: Lukáš (Jelínek) – Havlín, Niko, Beránek, Ulrych, Kovář, Pabiška, Pokorný – Špaček, Skořepa, Krejčík – Vařecha, Mikšovský, Maďar – Bittner, Jonák, Skalický – Ordoš, Mikyska.
Branky a nahrávky: 3. Loskot (Jiránek, Říčka), 25. Tomi (Krisl, Šlahař), 33. Říčka (Loskot, Jiránek), 47. Sztefek (Pechanec, Daneček) – 3. Bittner (Krejčík, Mikyska), 26. Špaček (Krejčík) Rozhodčí: Kubičík – Adamec, Poruba Vyloučení: 7:7 Využití: 1:0 Diváci: 1650 Střely na branku: 36:27

Komentář

Bezprostředně po úvodním vhazování se do tlaku dostali domácí hokejisté, kteří se zásluhou Jana Danečka dostali zároveň i k první velké šanci utkání. Havířovský útočník si však neporadil s vynikajícím zákrokem brankáře Lukáše. Naopak Benátky svou první velkou příležitost využily, když se ve 3. minutě prosadil Ladislav Bittner, který usměrňoval puk za bezmocného brankáře Matouška.

AZet však našel rychlou odpověď a to o méně než minutu později. Vyrovnávající branku si připsal Marek Loskot, který se prosadil po velkém důrazu v brankovišti a puk doslova procpal za brankáře Benátek. Tentýž hráč se po vstřelené brance dostal do ráže a mohl si připsat i druhou branku po pohledné individuální akci, nakonec však o centimetry minul volné místo ve svatyni soupeře.

Do druhé periody vstoupili lépe hráči domácího mužstva. Ve 25. minutě využil početní převahu aktuálně nejproduktivnější hráč AZetu - Vojtěch Tomi, který se včas zorientoval v předbrankovém prostoru a střelou pod horní tyč rozvlnil síťku. I na tento gólový okamžik přišla velmi rychlá odpověď, jelikož za necelých osmdesát vteřin protlačil ke vzdálenější tyčce havířovské svatyně kotouč Daniel Špaček a rázem bylo opět vyrovnáno.

Na začátku 33. minuty unikl všem hráčům Benátek nad Jizerou havířovský Haas, jehož zakončení nebylo přesné. O pár vteřin později však mohl zvedat ruce nahoru Robert Říčka, jenž zařídil AZetu vedení v tomto klání. Ke konci druhé části hry ještě vynikl brankář Matoušek. Ten si dokázal pohlídat prostor u bližší tyčky a střelu soupeře vyrazil levým ramenem do ochranné sítě.

Třetí dějství začalo opravdu zběsile. Hned v úvodních minutách se do mnoha šancí dostal domácí AZet, za nějž mohl skórovat například Sztefek nebo Jiránek. Obě šance ale zastavil beton benáteckého brankáře Lukáše. Ve 47. minutě chyboval brankář Benátek, který skočil po puku až u modré čáry. Tuto hrubku potrestal brankou Michal Sztefek, jehož střela letěla nad ležícími obránci hostujícího týmu. Do úniku se mohl dostat sedm minut před koncem utkání Loskot. Ten naskakoval do hry z trestné lavice, jenže kotouč letěl tak rychle, že jej nestihl zpracovat.

Benátečtí si po prohře 2:4 prodloužili bodový půst na dva zápasy. Šanci na jeho ukončení budou mít v pondělí 29.9., kdy se střetnou s pikantním soupeřem z jihu - ČEZ Motor České Budějovice.

Ohlasy trenérů

Jan Daneček (AZ Havířov): Dnes jsme hráli s dobře bruslícím týmem, který bojuje až do poslední minuty. Už jsme si v letošní sezoně zvykli na to, že inkasujeme první branku. Naštěstí jsme dokázali včas vyrovnat. Branka na 1:1 nás vrátila do hry. Opět jsme si během první třetiny dokázali, že jsme schopni si vyvinout tlak na každého soupeře. Doufám, že nás tento výsledek odrazí k lepším výkonům a spadne z nás tlak.

Filip Pešán (HC Benátky nad Jizerou): Každý zápas si jedeme pro body, ale v posledních dvou zápasech máme kádr v troskách. Dnes jsme si nemohli půjčit hráče z juniorky a museli jsme sáhnout po hráčích z druhé ligy, i přesto jsme odehráli dobré utkání. Pro některé naše hráče je to cenná zkušenost. V závěru třetí třetiny už nám docházely síly.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.