18. 8. 2016 | Věra Novotná

Gólová přestřelka v Mostě vyzněla lépe pro Benátky

přát., čtvrtek 18. 8. 2016
Most - Benátky n.J. MST - BEN
Ke druhému vzájemnému střetnutí v přípravě nastoupily celky Mostu a Benátek. Stejně jako v případě prvního klání se diváci dočkali gólových hodů. Po šedesáti minutách bylo skóre nerozhodné 4:4. Rozuzlení zápasu přinesla až 6. série samostatných nájezdů, ve které se jako první z nájezdníků trefil Jan Víšek a rozhodl tak o výhře Středočechů.
Most: Pinc – Hora, Šefl, Strejček, Šesták, Charousek, Cvrk, Bednařík, Rulík – Kubinčák, Divíšek, Smolka – Rod, Alinč, Chlapík – Doležal, Havlíček, Stříbrný – Havelka, Trübenekr, Mráz
Benátky n.J.: Žajdlík – Kolmann, Havlín, Husa, Mikliš, Hubáček, Pyrochta – Hrníčko, Plodek, Bělohorský – Miškovský, Mikyska, Víšek – Hrabík, Havlas, Bittner – Musliu, Janele, Babec
Branky a nahrávky: 6. Stříbrný (Havlíček, Cvrk), 37. Charousek (Stříbrný, Doležal), 49. Cvrk (Stříbrný), 57. Chlapík (Divíšek) – 11. Hrabík (Havlín), 27. Miškovský (Víšek, Havlín), 46. Bittner (Mikyska, Miškovský), 51. Mikyska (Pyrochta), rozh. náj. Víšek. Rozhodčí: Loefner – Šerý, Šimánek. Střely na branku: 30:23. Vyloučení: 5:8 + Šefl 10min OT (MST). Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 60.

Komentář

Domácí nechtěli ponechat nic náhodě a hned v první minutě Smolek a Doležal prověřili Žajdlíka. Na druhé straně se pokusil Pince prostřelit Víšek a hned po něm zkoušel své štěstí Miškovský. Na první gól diváci dlouho nečekali a již v 6. minutě rozjásal domácí příznivce Josef Stříbrný, který trefil místo nad lapačkou Žajdlíka. Zvýšit náskok Mosteckých mohl po pasu Divíška Smolek, který ale v sólo úniku neuspěl. V jedenácté minutě sebral nahození Havlína Kryštof Hrabín a dokázal vyrovnat. V závěrečných minutách měli benátečtí hokejisté ještě pár šancí, ale nerozhodný stav zvrátit nedokázali.

Druhá třetina přinesla dlouhou přesilovku Benátek poté, co byl za vražení na hrazení vyloučen Šefl. Početní výhoda však změnu skóre nepřinesla a nerozhodný stav svítil i po dalším pokusu Daniela Miškovského. Hosté měli také několik slibných breakových šancí. Při úniku 3na1 trefil Pyrochta Pincovu lapačku a Husa byl z dorážky až příliš přesný a nastřelil tyč. Na konci třetiny odešel na trestnou lavici Kolmann a Most toto vyloučení trestal. Doležalovu střelu ještě dokázal Žajdlík vyrazit, ale Charousek se do puku opřel a vymetl horní růžek branky. O několik sekund později mohl domácí dostat do vedení Kubinčák, ale puk minul Žajdlíkovu svatyni.

V posledním dějství stačilo Středočechům pět minut a opět šli do vedení. Mikyska si pohrál s mosteckou obranou a přesně přihrál Ladislavu Bittnerovi, který se nemýlil. Deset minut před koncem poslední části mohl zužitkovat početní výhodu Mostu Smolka, ale trefil přesně lapačku hostujícího gólmana. Co nedokázal Smolka, napravil David Cvrk střelou od modré čáry, která zapadla za Žajdlíkova záda. Ihned poté dokázali přesilovku využít také Benátky. Za Alinčem se nestačila ještě zavřít dvířka a Pinc již lovil puk ze své sítě po akci Mikysky, který se před Pincem ocitl nikým nebráněn. Čtyři minuty před závěrečnou sirénou byl opět stav srovnán. Adam Chlapík se dostal k odraženému puku a dostal jej do brány.

Závěrečné prodloužení, které se již hrálo ve třech hráčích na každé straně, rozuzlení nepřineslo. Na rozhodující gól si diváci museli počkat až do šesté série samostatných nájezdů, ve které se jako první střelec prosadil Jan Víšek.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Most nastoupil v trošku jiné sestavě, než se kterou přijel k nám do Benátek. Myslím si, že byl kvalitním soupeřem. Byl to úplně jiný hokej. Náš tým musím pochválit za trpělivost a týmovou práci. Vyzdvihl bych též výkon našeho mladého brankáře, který se tohoto zápasu zhostil velice dobře. Za tento výsledek jsme rádi.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.