19. 10. 2016 | Věra Novotná

Jihlava odváží z Benátek tři body za vysokou výhru 6:1

16., středa 19. 10. 2016
Benátky n.J. - Dukla BEN - JIH
Ačkoliv dnešní duel vyznívá výsledkově v jednoznačnou záležitost, nelze říci, že by Benátečtí byli jednoznačně horším týmem. Hostujícímu celku z Jihlavy výrazně pomohly přesilové hry. Z celkových šesti početních výhod využili hned tři, a dařilo se jim také při vlastním oslabení. Skóre otevřel ve 4. minutě Josef Skořepa. Benátečtí se poté dotáhli zásluhou Daniela Špačka, avšak následně již skórovali pouze Jihlavští. Aleš Jergl zvyšoval na 2:1 a ke konci první třetiny se o dvoubrankový rozdíl postaral Jiří Říha. Ve druhém dějství se poté trefili Richard Diviš a podruhé i Aleš Jergl. Ani ve třetí třetině domácí nesložili zbraně, ale střelecké štěstíčko jim dnes nepřálo. Na konečných 6:1 z pohledu hostů upravil skóre Josef Skořepa.

Benátky n.J.: Will (Kváča) – Havlín, Kočí, Husa, Zeleňák, Pyrochta, Mikliš, Krejčí – Černoch, Plodek, D. Špaček – A. Dlouhý, J. Mikyska, Víšek – Prokeš, Hrabík, Bittner – Ďurač, Volf, J. Havel – Janele.
Dukla: M. Svoboda (Škarek) – Bilčík, Říha, Dundáček, Šidlík, Szathmáry, Kaláb, Dobrovolný – Březina, Skořepa, Čachotský – Jergl, Zeman, Důras – Diviš, F. Seman, Stoklasa – Kondratěv, Jícha.
Branky a nahrávky: 9. D. Špaček (Černoch, Pyrochta) – 4. Skořepa (Šidlík, Čachotský), 17. Jergl (Šidlík, Diviš), 19. Říha (Důras, Zeman), 25. Diviš (Čachotský, Skořepa), 27. Jergl (Říha, Bilčík), 59. Skořepa (Čachotský, Kondratěv). Rozhodčí: J. Doležal – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 292. Střely na branku: 30:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6.

Komentář

Oba týmy byly v první třetině vyrovnanými soupeři, rozdíl byl ve využití nabídnutých šancí po chybách, s čímž si lépe poradili hosté. Již ve 4. minutě lovil Will puk ze své sítě. Šidlík sice mezi kruhy pálil nepřesně, avšak puk doputoval až k Josefu Skořepovi, který jemně doklepl puk do branky. O rychlé vyrovnání se domácí snažili v přesilové hře, v níž se již stahovala smyčka, kterou však rozvázal hvizd rozhodčího a Benátečtí museli opustit útočné pásmo. V deváté minutě přinesl radost domácím fanouškům Daniel Špaček, jemuž kotouč skvěle přistrčil Jiří Černoch a prvně jmenovaný se s doklepnutím puku za Svobodova záda nepáral. Šance se poté střídaly na obou stranách, avšak více ze hry měla Jihlava, neboť domácím se na hokejky vkrádaly nepřesnosti. Po jedné z nich také Jihlava podruhé skórovala. Aleš Jergl se dostal za obránce a sám si projel útočné pásmo. Jeho střela našla mezírku mezi Willovými betony a kotouč se pomalu došoural za brankovou čáru. Domácí dělali, co mohli. Husa se prokličkoval mezi obránci, našel svou přihrávkou Havla, ale ten si se zakončením neporadil. Minutu před koncem bylo s domácími ještě hůře. V početní výhodě zvýšil jihlavské vedení o dvě branky Jiří Říha.

Také druhá dvacetiminutovka přinesla velmi vyrovnanou hru, ačkoliv by tomu podle skóre málokdo věřil. Domácí začali druhou třetinu s jedním mužem v poli navíc a usadili se v útočném pásmu. Trio Špaček, Havlín, Krejčí postupně pálilo na brankáře Jihlavy, ale Svoboda byl připraven. Na druhé straně Willa prověřily střely jdoucí z čepelí Bilčíka a Šidlíka, ale ani ty nenašly svůj cíl. To však napravil Richard Diviš, jenž přesně pálil při signalizované výhodě. Benátky potápěla vlastní vyloučení. Třetí přesilovou hru Jihlavy využil Aleš Jergl, který přesně pálil z levé strany. S nepříznivým stavem se snažil hnout Josef Mikyska a po něm několikrát Filip Pyrochta, ale jihlavský brankář vždy přesně zasáhl. Ve 35. minutě potkala domácí další nepříjemnost, po ostrém zásahu byl do kabiny odveden Ivan Ďurač. Benátečtí však tento faul nepotrestali. Poslední minuty se nesly ve znamení tlaku domácího celku, ale Svoboda byl dnes ve velmi dobré kondici.

Poslední dějství přineslo ještě snahu domácích o korigování výsledku. Po usazení se v útočném pásmu zkusili kombinovat, ale k ohrožení branky nedošlo. Následně zkusil dvakrát propálit Svobodu Pyrochta, ale ani střela mezi kruhy, ani jeho individuální akce nevyšla. Trápení domácích potvrdila i nabídnutá přesilovka, kterou nedokázali využít. Svou šanci nepřetavil v gól ani Černoch, a neradoval se ani Daniel Špaček po střele od modré. Na straně Jihlavy se deset minut před koncem snažil nadvakrát prosadit Čachotský. Poté následovala akce Diviše, avšak Will se vytasil se skvělými zákroky. Čím více se blížil konec, tím více přibývalo šancí. Úspěšnější však byla opět hostující Jihlava. Tři hráči se hnali sami na Willa, za jehož záda dostal kotouč Josef Skořepa a zpečetil skóre na konečných 6:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Neodehráli jsme dobrý zápas. Trošku jsem z toho cítil jakýsi nerespekt nebo nepokoru k soupeři, který byl dnes velice kvalitní. Chtěli jsme hrát na nás až moc velký hokej na krásu. Chyběla tam naše jednoduchost, přímočarost a kvůli tomu, že jsme nebyli ochotní hrát takový hokej, tak se to otočilo zády k nám. Jihlava skórovala asi ve třech přesilovkách, ale dvakrát nám to štrejchlo kalhoty a to je možná ten moment, kde jsme narazili tou hrou, na kterou si myslím, že zkrátka nemáme. Ale jdeme dál, samozřejmě si to musíme vyříkat a chceme se vrátit k těm výkonům, které jsme doteď podávali, a na těch by to mělo stát.

Petr Vlk (Jihlava): Do utkání jsme dobře vstoupili. Vstřelili jsme brzký gól, samozřejmě nás trošku přibrzdila vyrovnávací branka domácích. Myslím si, že postupem času jsme utkání zvládali a zaslouženě jsme stříleli branky. V poslední třetině jsme se do ničeho příliš nenutili. Domácí zkoušeli zkorigovat stav, my jsme hrozili protiútoky. Zápas jsme zvládli velmi dobře.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.