7. 12. 2016 | Věra Novotná

Benátky porazily Trhače 4:2 a po čtyřech zápasech si připisují výhru

32., středa 7. 12. 2016
Benátky n.J. - Kadaň BEN - KAD

Jedna informace byla před duelem s Kadaní dopředu jasná. Jeden z celků dnes ukončí sérii proher. V první třetině náznak rozuzlení této hádanky nepřišel. Kadaň se dostala do vedení zásluhou Nicolase Hlavy, avšak Benáteckým se v 17. minutě podařilo srovnat. Autorem vyrovnávací branky byl Adam Dlouhý. Druhá třetina nabídla mnoho zajímavých akcí, ale žádné góly, na ně si diváci museli počkat do třetí třetiny, v níž se dvakrát prosadil Jakub Husa. Za hosty poté korigoval skóre Radek Havel. Body však zůstaly u Jizery. Do prázdné branky pečetil vítězství 4:2 Adam Dlouhý.

Benátky n.J.: Bláha – Pastor, Kočí, Kolmann, Havlín, Zeleňák, Husa, Tržický – Hrníčko, J. Mikyska, A. Dlouhý – Prokeš, Volf, Wiencek – J. Havel, Hrabík, Ďurač – Chlum, Chrtek, Da. Svoboda – Janele.
Kadaň: T. Dvořák – J. Tomeček, D. Šimek, R. Havel, Trefný, Popela, Šafář, Chalupa – Wágner, Osmík, Kohout – Hlava, Hejcman, Kůs – Krejčiřík, Slavíček, Chrpa – Vaněk, M. Zadražil, Ringler.
Branky a nahrávky: 17. A. Dlouhý (J. Mikyska), 41. Husa (Kolmann, J. Mikyska), 49. Husa, 60. A. Dlouhý (Hrníčko) – 8. Hlava (Kůs), 51. R. Havel (Hejcman, Kůs). Rozhodčí: Kopeček – Kis, Špringl ml. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 202. Střely na branku: 38:38. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Komentář

Jako první se do šance dostal hostující Wágner, avšak Bláha věděl, kde puk hledat. Na druhé straně pláchl obraně Trhačů Jan Havel, ale gól zmařila Dvořákova pohotová lapačka. Ukazatel skóre se změnil v 8. minutě. Ačkoliv všichni čekali zakázané uvolnění, hrálo se dál a toho využil Nicolas Hlava, který přesně naložil s přihrávkou Kůse. Trhači dál pokračovali ve své aktivitě, jež vedla k několika zajímavým příležitostem, ne však k další brance. Velmi zdařilou střelu Osmíka zastavila tyč Bláhovy branky. Z gólu se naopak radovali domácí, konkrétně Adam Dlouhý. Ten v 17. minutě dotáhl do zdárného konce spolupráci s Josefem Mikyskou. Branková konstrukce zazvonila dvě minuty před sirénou také za Dvořákem, a ani následná střela Hrníčka nenašla svůj cíl. Ve druhé třetině tak začínaly oba celky s čistým štítem.

Také prostřední dějství připravilo divákům hokej plný šancí. V prvních dvou minutách byli aktivnější hráči Benátek. O vedení se mohl postarat Prokeš, ale brankář Kadaně včas vyjel a puk odehrál mimo nebezpečné území. Na druhé straně se Bláha zapotil při dvou rychlých akcích Trhačů, vždy se mu ale podařilo puk vytěsnit z prostoru mezi třemi tyčemi. V polovině třetiny pálil okamžitě po vhazování Zeleňák, ale ani jeho střela neměla ty přesné parametry. Předzvěst Vánoc ohlašoval zvuk nastřelené tyče také ve druhé třetině, a to po střele Trefného. Ve 33. minutě se puk zastavil před brankovou čárou a domácím se jej podařilo dostat do branky, avšak podle rozhodčích stáli v brankovišti. Po této akci se strhla menší výměna názorů, takže se pokračovalo ve čtyřech na obou stranách. Do konce třetiny se skóre neměnilo, rozhodla tak poslední dvacetiminutovka.

Benátecké poslal ve 41. minutě do vedení obránce Jakub Husa, který našel mezírku mezi betony brankáře Dvořáka a vylepšil statistiky Středočechů v přesilových hrách. Následně se Benátečtí dostali do oslabení, v němž bylo ze strany Trhačů dodrženo pravidlo orazítkování brankové konstrukce ve třetině, tentokráte po střele Osmíka. Ve 49. minutě navýšili domácí svůj náskok. Pro Kadaň to muselo být jako Deja vu. Přišlo to opět v přesilové hře, tentokráte dvojnásobné, a byl u toho opět Jakub Husa. Ačkoliv jeho dělovku od modré ještě Dvořák vyrazil, nešťastný zásah jednoho z hostujících obránců dílo dokonal. Trhači se však s porážkou nehodlali smířit a v 51. minutě se zásluhou Radka Havla dotáhli na jednobrankový rozdíl. Ke konci ještě zkoušeli hru bez svého maskovaného muže, ale do prázdné brány dopravil puk Adam Dlouhý.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Byl to těžký zápas, bylo to o jednom gólu a naštěstí jsme to uhráli my. Chci poděkovat klukům, protože jsme hráli s osmi juniory, z toho dva jsou starší dorostenci. S těmihle kluky, když uhrajete ve WSM lize tři body, tak si myslím, že zasloužíme pochvalu. Jsme rádi, že jsme to ustáli a vyhráli za tři body.

Jaroslav Beck (Kadaň): Byl to rychlý, bojovný zápas dvou rezervních týmů. Na podobná utkání se velmi dobře dívá. Avšak jsme nešťastní. Disciplína byla z naší strany dobrá, měli jsme málo vyloučených. Přesto nám v jednom momentu ujely nervy. Na vyseknutou hokejku nemůžeme reagovat drobným píchnutím. Byl to útočný faul, když jsme hráli ve čtyřech a bylo po zápase. Na nastřelené tyčky se také nehraje. To znamená, že musíme zachovat chladné nervy, vytvořit nějaký nápad a hlavně se trefovat mezi tyče. To je náš největší problém.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.