16. 11. 2017 | Věra Novotná

S Přerovem znovu na nájezdy a znovu neúspěšně

22., čtvrtek 16. 11. 2017
Benátky n.J. - Přerov BEN - PRE

Zubři na benáteckém ledě rychle vedli a byli dlouho lepším týmem. Domácí ale skvělým závěrem v první třetině dohnali skóre a dali jasně najevo, že i tento vzájemný souboj nabídne mnohé. K vidění byl rychlý hokej a mnoho šancí na obou stranách. Benátečtí v prostředním dějství dokázali otočit skóre, avšak o vítězi nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější hosté zásluhou Tomáše Sýkory, který svým nájezdem zpečetil konečnou výhru Přerova v poměru 5:4 po nájezdech.

Benátky n.J.: Stezka – Husa, Kunst, Plutnar, Maier, Pyrochta, Jan Bednář – Jeník, J. Mikyska, A. Dlouhý – Z. Král, Chrtek, D. Špaček – Vantuch, Bittner, Hrabík – Hrníčko, Kuťák, Psota.
Přerov: Šimboch (41. Klimeš) – Chmelíř, Malina, Zbořil, M. Novotný, O. Horák, Pala – Šlahař, T. Sýkora, Goiš – Berger, Pšurný, Milan Procházka – M. Kratochvíl, F. Dvořák, Plášek – Navrátil, Václavek, Gago.
Branky a nahrávky: 16. Hrabík (Vantuch), 19. Kunst (J. Mikyska, A. Dlouhý), 32. Kuťák (Kunst), 40. J. Mikyska – 8. Gago (Václavek, Navrátil), 14. Berger, 43. T. Sýkora (Chmelíř, Goiš), 48. M. Kratochvíl (Berger), rozh. náj. T. Sýkora. Rozhodčí: Doležal, Škrobák – Beneš, Štofa. Vyloučení: 7:5, navíc Plutnar 10min OT, Pyrochta 10min OT (oba BEN), Novotný 10min OT (PRE). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 243. Střely na branku: 24:38. Průběh utkání: 0:0, 0:2, 4:2, 4:5.

Komentář

Přerovští měli v prvních pěti minutách výhodu jednoho hráče v poli a zaměstnali Stezku v benátecké brance, ten ale za svá záda puk nepustil. Zubry nevyužitá přesilovka mrzet nemusela, neboť se prosadili záhy po jejím skončení. Václavek přesně našel svou přihrávkou Michala Gaga, který poslal puk k levé tyči Stezkovy branky. Hosty první branka nakopla a i nadále hýřili aktivitou. Benátečtí si rovněž našli své šance, Maier však pálil nepřesně a Špaček svou přihrávkou nenašel Krále. Ve 14. minutě Přerov znovu udeřil. Jan Berger našel mezírku mezi rukou a tělem benáteckého gólmana a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Domácí ale našli odpověď a dostali se do hry. Obrana hostí ještě stihla prvotní šanci zachránit, kotouč se ale dostal na hůl Kryštofa Hrabíka, který se rychle zorientoval a překonal Šimbocha. V závěru třetiny přišlo benátecké vyrovnání při hře 4na4. Mikyska přihrál Vratislavu Kunstovi a ten se nemýlil.

Zkraje druhé třetiny museli hosté bránit své oslabení a Benátečtí tak měli obrovskou příležitost zvrátit misky vah na svou stranu. Hrabík hledal Bittnera, jemuž však puk v rozhodující chvíli přeskočil hokejku. Následně hledal Krále Špaček, ale nejproduktivnější útočník Benátek na puk nedosáhl. Také domácí se museli bránit přesile. Největší šanci Zubrů měl Procházka, který v nadějné pozici přestřelil Stezkovu branku. V polovině třetiny se ke slovu dostali znovu domácí hráči. Král nejprve z těsné blízkosti minul branku Přerova, avšak z následné, poněkud šťastné, akce se prosadil Filip Kuťák, jenž dostal kotouč do branky odrazem od zad brankáře Šimbocha. Krátce před koncem tetiny mohli vést Benátečtí o dvě branky, avšak na poslední chvíli se přerovská obrana postarala o to, aby se tentokrát puk za brankovou čáru nedostal. Nakonec se ale parta trenéra Kudrny do dvoubrankového vedení dostala, a to zásluhou další využité přesilovky. Josef Mikyska ve svém samostatném úniku nejprve přestřelil, sám si ale sebral odražený puk a dostal jej do branky. Opět mu v tom pomohla záda přerovského brankáře.

Do třetí třetiny nastoupil do přerovské branky Lukáš Klimeš a Zubři se pustili do stíhací jízdy. Začátek posledního dějství se jim povedl a díky tomu se dostali na dostřel. Na rozdíl jediné branky snížil Tomáš Sýkora, jehož teč po střele od modré čáry usměrnila puk mezi betony Stezky. Hosté věděli, že nemají co ztratit a pálili ze všech pozic. Procházka to zkusil z levého kruhu, avšak lapačka benáteckého gólmana byla na svém místě. Kratochvíl se poté snažil najít Bergera, ale nahrávka se nepovedla. O chvilku později stejný hráč pálil sám, avšak Stezka jeho pokus vyrazil. Na druhé straně zkusil poslat Benátecké do vedení Plutnar, ale nemířil přesně. Zubři nakonec vyrovnávací branky dosáhli. Zasloužil se o ni Matouš Kratochvíl, jenž ihned po buly vypálil k tyči. Pět minut před závěrečným hvizdem střídala šance šanci, o vítězi ale musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich o druhém bodu pro Přerov rozhodl Tomáš Sýkora.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Dnes jsme si nechali utéct začátek, ale pak jsme se dotáhli. Chtěli jsme utkání zvládnout, bod je málo. Ve třetí třetině jsme brzo inkasovali třetí gól, soupeř se dostal na koně a vyrovnal. Samostatné nájezdy jsou loterie, ale musím říct, že jsme zklamaní. Chtěli jsme utkání vyhrát za tři body, ale bohužel se to nepovedlo. Musíme to napravit a získat body hned v sobotu. Potřebujeme je v boji o play-off.

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Věděli jsme, že Benátky jsou v domácím prostředí nepříjemným soupeřem, což dokázaly kupříkladu proti Českým Budějovicím a i dalším týmům. Na zápas jsme se pečlivě připravovali a vstoupili do něj tak, jak jsme chtěli. Dá se říci, že první třetinu jsme odehráli dle našich představ. I když jsme udělali nějaké chyby. Soupeř v přesilové hře srovnal stav. Ve druhé třetině jsme opustili od naší hry. Věnovali jsme se jiným věcem, které naší hře vůbec neprospěly. Soupeř toho využil a získal náskok. V závěrečné části jsme se k té naší hře vrátili, zúročili jsme to i brankami. Soupeř si ke konci také vypracoval nějaké šance. Za první a třetí třetinu patří našim hráčům absolutorium, avšak musíme takto odehrát celých šedesát minut. Nesmíme vypustit jediný moment, což se dnes stalo ve druhé třetině. Za dva body jsme z této půdy samozřejmě rádi a už se chystáme na zítřejší zápas do Litoměřic.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!