13. 1. 2018 | Michal Toman, Věra Novotná

Benátečtí nenašli recept na brankáře Frodla a odjíždí z Edenu s nulou

39., sobota 13. 1. 2018
Slavia - Benátky n.J. SLA - BEN

Dlouho to vypadalo, že proti Slavii Praha budou Benátečtí bojovat o vytoužené body. Až do posledního dějství totiž Pražané vedli pouze o gól. Vše ale rozhodla právě poslední dvacetiminutovka, ve které Pražané dominovali a přidali další čtyři branky. Mladý benátecký celek naopak nenašel recept na překonání brankáře Dominika Frodla v brance a ani ve třetím vzájemném duelu tak proti sešívaným nebodoval. Z hlavního města odjel s porážkou 0:5.

Slavia: Frodl – Barák, J. Novák (C), Kasík, Šmíd, J. Holý, A. Růžička, Štibingr – L. Krejčík, Račuk, Z. Doležal – Jankovský, Šafránek (A), Nedvídek – Zigo, Šagát, M. Ondráček – J. Doležal, Kubica, Furch.
Benátky n.J.: Kořenář – Husa (A), T. Hanousek, Kunst, Jan Bednář, Mirochnikov, Jandejsek, Tržický – Hrníčko, Bittner (C), Psota – Z. Král, Chrtek, Hrabík – R. Veselý, Kuťák, Wiencek.
Branky a nahrávky: 12. Nedvídek (Šafránek, Jankovský), 42. Nedvídek (J. Novák), 46. Šafránek (Jankovský, Nedvídek), 52. Jankovský (Šmíd), 53. Z. Doležal (Šagát). Rozhodčí: Sýkora, Vokřál – Beneš, Štofa. Vyloučení: 7:7, navíc Jandejsek 10min OT (BEN). Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 781. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 0:0, 5:0.

Komentář

Šafránek se po výborné přihrávce Jankovského ocitl na levé straně útočné třetiny úplně sám. Nezazmatkoval, sjel si s pukem na vrchol kruhu a s hlavou nahoře našel na brankovišti volného Lukáše Nedvídka, jenž z první zametl puk pod víko.

Sešívaní se proti Benátkám ujali vedení ve 12. minutě a rázem se na ledě začali dít věci. Na Nedvídkovu úvodní trefu mohl navázat Krejčík, jenž se dostal ke kotouči po špatném vyhození hostujícího brankáře. Zívala na něj úplně prázdná branka, jenže puk nakonec jen zaduněl o zadní mantinel.

Těsně před pauzou ujeli do přečíslení Šafránek s Nedvídkem. První jmenovaný měl prostor ke střele, ale rozhodl se pro přihrávku na střelce úvodní branky a tu zblokoval benátecký obránce.

V kabině si zřejmě oba trenéři vzali stranou obránce, protože ve druhé části diváci v Edenu moc velkých šancí neviděli. A to i přesto, že si oba týmy zahráli několik přesilovek. Upozornila na sebe ovšem nová akvizice domácích Tomáš Zigo. Tomu nahrál zpoza branky mezi kruhy Ondráček, ale bekhendové zakončení slovenského útočníka Kořenář vytěsnil mimo tři tyče.

Brankář, který se zasloužil na nedávném mistrovství světa juniorů o postup Čechů do semifinále, si ale na začátku třetí části vybral slabší chvilku. To když za záda propustil nepovedenou střelu Lukáše Nedvídka.

A o pár minut později vybuchly tribuny v Edenu znovu, když domácí využili početní výhodu. Po nahození od modré se strhla před Kořenářem mela, v níž se nejrychleji zorientoval David Šafránek a bez potíží zakončil.

Kořenář lovil puk ze sítě ještě dvakrát. Nejprve dorazil za jeho záda Šmídovo odražené nahození Václav Jankovský a pomyslného „bůra“ dokonal Zdeněk Doležal. Ten se několika šikovnými kličkami propracoval až před hostujícího gólmana, kterého s přehledem překonal.

Žádnou další branku už žádný z gólmanů nedovolil. Domácí si tak v pohodě dokráčeli pro zisk všech tří bodů a přerušili nelichotivou sérii proher.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Jsme spokojení s výsledkem a se ziskem tří bodů, ale předvedená hra nebyla úplně podle našich představ. Dvě třetiny jsme hráli křečovitě, chyběl nám důraz v zakončení a v naší hře bylo hodně nepřesností. Po třetí brance to ale z kluků spadlo, ožili jsme, začali jsme na ledě dominovat a vytvářeli jsme si jednu šanci za druhou. Na tohle musíme navázat.“

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): „Myslím, že jsme odehráli dobré utkání. Dvě třetiny jsme hráli se Slavií vyrovnanou partii. Škoda, že jsme nevyužili nějakou střeleckou příležitost. Čtyřicet minut jsme hráli dobrý zápas, ale domácí bohužel rozhodli ve třetí třetině a můžeme jim jenom pogratulovat ke třem bodům. Za první dvě periody si ale kluci zaslouží pochvalu.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.