31. 3. 2024 | Klub

10. ročník Memoriálu PhDr. Bohumila Bartoně - kategorie U12

O Velikonocích benátecký zimní stadion ožil mládežnickými turnaji. Na kategorii U10, která ve čtvrtek 28. března zápolila na Memoriálu Tomáše Hraběte, navazoval o den později - na Velký pátek 29. března turnaj kategorie U12 - Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně. Stejně jako předchozí den, i tento turnaj byl jubilejním desátým a stalo se nakonec možná i trochu symbolicky, že z celkového vítězství po velmi napínavém průběhu celého dne se radovaly domácí Benátky. Svěřenci trenérů Pavla Hejňáka a Michala Fornůska prošli celým turnaje bez jediné porážky a v posledním utkání s favoritem z pražské Slavie si to napřímo rozdali o zlaté medaile. Celou úspěšnou sezónu mladších žáků Benátek tak mladíci podtrhli tímto zlatým zakončením soutěžního ročníku, a tak se není čemu divit, že na své svěřence byli benátečtí trenéři patřičně hrdí! Při předávání cen a medailí z rukou paní Věry Bartoňové, manželky zesnulého někdejšího dlouholetého hráče, trenéra a později předsedy klubu pana doktora Bartoně, a také pana Jana Slivky, emeritního sportovního ředitele HC Benátky, mohla propuknout domácí radost naplno. Oddíl HC Benátky nad Jizerou tímto děkuje všem zúčastněným za perfektní výkony a také všem divákům za super atmosféru po celý den!

Michal Fornůsek, ředitel turnaje a člen výkonného výboru HC Benátky nad Jizerou:

„Již předchozí den nastavila benátecká kategorie U10 laťku úspěchu vysoko tím, že obsadili na Memoriálu Tomáše Hraběte krásné druhé místo. I toto sehrálo svou roli v nasazení všech hráčů kategorie U12, a to již od prvního zápasu s Turnovem a hladkém vítězství v obou poločasech. V následujícím zápase s HC Tábor se hostující tým předvedl ve výborném světle a zápas skončil dvojnásobnou remízou a spravedlivou dělbou bodů.

K zachování šance na vítězství v turnaji bylo nutné neztratit body se soupeřem z Písku, což se díky velmi dobrému týmovému výkonu podařilo a do posledního zápasu jsme vstupovali se stejným bodovým ziskem proti velkému favoritu turnaje – HC Slavia Praha. Už v tu dobu turnaj provázala skvělá divácká kulisa podpořena tím, že v posledních třech utkáních turnaje se rozhodovalo o rozdělení medailových pozic.

Tým Tábora srdnatě bojoval o svou šanci na medaili a završil turnaj ziskem dvou bodů se Slavií, což mu dávalo naději na bronz. V následném zápase Písku s Turnovem měli Jihočeši vše ve svých rukou a po výborném výkonu vydolovali z utkání tři body, které jim díky lepšímu vzájemnému zápasu s Táborem zajistily bronzové medaile.

V posledním zápase jsme se utkali o celkové vítězství s pražskou Slavií a hokejisté obou týmů předvedli absolutní nasazení a obětavost pro výhru. Po těsné výhře v prvním poločase si benátečtí mladíci zajistili celkový triumf remízou 1:1 ve druhém poločase utkání. Tímto skvělým počinem završili již tak skvělou sezónu a symbolicky po deseti letech konání turnaje zajistili pro Benátky zlato! Celý turnaj provázela výborná atmosféra podpořena skvěle fandícími diváky, kteří se bavili hezkým hokejem od všech družstev. Chtěli bychom všem ještě jednou poděkovat za účast a věříme, že jsme se na našem zimním stadionu nepotkali naposledy.“

Konečné pořadí:

1. místo - HC Benátky nad Jizerou - 13 bodů

2. místo - HC Slavia Praha - 12 bodů

3. místo - IHC Králové Písek - 7 bodů

4. místo - HC Tábor - 7 bodů

5. místo - HC Turnov 1931 - 2 body

Individuální ocenění:

Nejlepší střelec - Daniel Zákostelecký (HC Tábor)

Nejužitečnější hráči - Lukáš Ošmyk (HC Tábor), Matěj Přichystal (HC Turnov 1931), Vojtěch Leskovec (IHC Králové Písek), Nathan Filip (HC Slavia Praha), František Danda (HC Benátky)

All-star turnaje: - brankář: Matyáš Michalec (IHC Králové Písek) - obránci: Matěj Přichystal (HC Turnov 1931), Daniel Babický (HC Slavia Praha) - útočníci: Jiří Jindra (HC Benátky), Egor Kostenko (HC Slavia Praha), Václav Soldát (HC Tábor)


Bulletin - 10. ročník Memoriálu PhDr. Bohumila Bartoně



Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!