28. 9. 2010 | Tomáš Nejedlo

U Jizery se představí ambiciózní Ústí nad Labem

Hráči Benátek budou ve středu hostit soupeře z kategorie nejkvalitnějších – k řece Jizeře totiž zavítá severočeský celek HC Slovan Ústečtí Lvi. Není třeba dlouze hovořit o tom, jak těžké toto utkání pro Benátecké bude. Ambice Slovanu ani v letošní sezóně nejsou nižší. Ústečtí v minulém kole ovšem na domácím ledě těsně nestačili na jihlavskou Duklu, které po boji podlehli 2:3. Benátkám se naopak nedařilo na venkovním kluzišti, když ve Vrchlabí prohrály také těsně 1:2. Vzájemný souboj startuje ve středu 29. září a úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin! Sledovat můžete také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Slovan Ústečtí Lvi

Počátky hokeje v Ústí n. L. sahají až těsně ke konci II. světové války. V roce 1945 se dala dohromady skupina nadšenců v čele s Jaroslavem Kropáčkem a v r. 1946 založila klub ledního hokeje Sokol Ústí nad Labem. Po několika měsících po vzoru pražského jmenovce založili klub LTC (1946 - 1948).

Deset let trvala hokejistům Slovanu Ústí nad Labem cesta z hokejového suterénu, z nejzanedbanějších míst hokejové mapy Česka mezi hokejovou českou smetánku. V roce 1997 ekonomicky vyždímaný klub odprodal práva na I. ligu Chomutovu. V následující sezoně skončil až dvanáctý ve II. lize. Od té doby stoupá vzhůru, po třech sezonách ve II. lize strávil sedm o stupínek výš a v ročníku 2007/08 si vyzkoušel roční anabázi mezi českou elitou.

Po sestupu Ústí opět patří k nejpřednějším celkům první hokejové ligy. Lvi se mohou pochlubit modernou arénou extraligových parametrů.

Pojďme se nyní zaměřit na hráčský kádr ústeckých Lvů. Mezi tyčemi by se pro letošní sezónu měli střídat dva brankáři. Tím prvním je dvacetiletý Pavel Francouz. Účastník mistrovství světa dvacetiletých a gólman, který si nejvyšší soutěž zachytal v loňském a v předloňském ročníku v dresu Plzně, je nadějí českého hokeje. V první lize jsme ho loni mohli spatřit v Táboře nebo v Třebíči. Jeho učitelem a kolegou je o celých dvacet starší veterán Zdeněk Orct. Někdejší opora Litvínova a Kladna tak v Ústí zůstala i pro letošní ročník. V brance naopak už působit nebude fantom Dušan Salfický, jehož staronovým angažmá se stala Plzeň.

Také v obraně došlo k určitým změnám. V kolonce příchodů bychom našli hned čtveřici zadáků. Nejzkušenější akvizicí do zadních řada bezesporu je Miloslav Gureň. Čtyřiatřicetiletý obránce si zahrál dokonce věhlasnou NHL a dlouhou dobu pak působil v Rusku. Jeho poslední extraligovou anabází byl Litvínov. Gureň také loňský ročník v Ústí dohrával. Další posilou je ze Znojma staronová tvář Petr Hořava. Nováčky v kabině Slovanu jsou také mladý Dominik Boháč z Plzně a z Českých Budějovic pak osmadvacetiletý bek Lukáš Poživil, který velkou část své kariéry strávil v litvínovském Chemopetrolu. Hráči jako Jan Klobouček, Roman Němeček nebo David Pojkar budou dále stabilními členy ústecké obrany.

Také útok prošel jistou proměnou. Z extraligového Kladna na severu Čech zakotvili Marek Čurilla a Richard Diviš, jenž loni svými góly táhl Beroun. Platným hráčem bezesporu bude Petr Kanko, loni hráč Třince. Z Komety Brno se do Ústí přestěhoval David Ludvík a z Mountfieldu Benáteckým dobře známý Tomáš Rod. V kádru pak zůstaly tradiční opory jako jedenačtyřicetiletý Pavel Janků, urostlý Zbyněk Sklenička, ostřílený Jan Alinč nebo slovinský štírek Rok Pajič. Tým sestavilo trenérské duo Petr Rosol a Milan Skrbek, spolu s manažery Robertem Kyselou a Jaromírem Šindelem.

Oba celky v minulém kole

Celek HC Benátky nad Jizerou na venkovním ledě proti Vrchlabí (2:1) nastoupil ve složení: Stejskal (Nedvídek) - Kolmann, Pavlů, Vála, Mrkvička, Drábek, Kajínek, Tondr - Kica, Urban, Nevyhoštěný, Klimt, Krejčík, Loskot, Jech, Skořepa, Weiss, Kopic, Pabiška, Vařecha, Hudíček

Tým HC Slovan Ústečtí Lvi se na domácím ledě proti Jihlavě (2:3) představil v sestavě: Francouz (Orct) - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Hořava, Gureň, Poživil, Holomek - Janků, Pazourek, Sklenička - Hovorka, Diviš, Šagát - Čurilla, Hanzl, Rod - Kanko, Mikulík, Ludvík

!Autobusový svoz ZDARMA!

Hokejový klub HC Benátky nad Jizerou pořádá autobusový svoz fanoušků na středeční utkání s ústeckým Slovanem. Zastávky autobusu pak budou následující:
16:30 Brodce, sokolovna
16:40 Dražice, závod
16:45 Dražice, rozcestí Zdětín
16:50 Zdětín, u potravin
16:55 Sedlec, náves
17:05 Kochánky, náves
17:10 Předměřice nad Jizerou, u kostela

Odjezd zpět je 10 minut po skončení utkání. Připomínáme, že svoz je ZDARMA!

Webové stránky soupeře

Více informací o ústeckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
HC Slovan Ústečtí Lvi

Rozhodčí

Utkání 5. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Miroslav Petružálek z Litvínova. Na čarách mu budou asistovat Jan Bertlík z Mostu a Radek Koskuba také z Mostu. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!