26. 1. 2014 | Tomáš Nejedlo

Po dvou vysokých výhrách domácí zápas o šest bodů s Ústím!

V posledních dvou prvoligových kolech Benátky prokázaly obdivuhodný střelecký apetit! Vysoké výhry z Havířova 9:1 a Mostu 8:1 hovoří zcela jasně za vše. Benátečtí tak naznačili, že o osmičku rozhodně nechtějí přijít. Nyní je tu však obrovsky důležitá výzva. Utkání s Ústím nad Labem je beze zbytku "o šest bodů." Vždyť Lvi ztrácí na Benátky z devátého místa pouhé tři body, a tak čekejme dobrý hokej. Když budeme tvrdit, že pondělní utkání je pro Benátecké nejdůležitějším v dosavadním průběhu první ligy, nebude to scestná informace. Věřme tak, že hráči Benátek naváží na své gólové úspěchy z kluzišť soupeřů i doma, Slovan porazí a důležité body zůstanou u Jizery. Zápas startuje v pondělí 27. ledna s úvodním vhazováním v 17:30 hodin! Nenechte si ho ujít! A kdybyste přece jenom nemohli dorazit na benátecký zimní stadion, je tu připraven i on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Slovan Ústečtí Lvi

Hokejisté ze severu Čech v posledních sezónách patřili k tomu nejlepšímu, co vůbec může první liga nabídnout. V loňském ročníku po základní části byli lepší Lvů jen Mladá Boleslav a Olomouc. Byli to právě Hanáci, kdo vystavil Ústeckým v semifinále play-off stopku, a to překvapivě už v nejkratším možném čtyřzápasovém termínu.

Na nový ročník se ale kádr Severočechů hodně změnil, dosavadní výsledky příliš přesvědčivé nejsou. V průběhu sezóny se změnil také hlavní trenér. Jaromíra Šindela nahradil Milan Skrbek, v pozici asistenta pak zůstal Tomáš Mareš.

Když se podíváme na ústeckou soupisku, tak zjistíme, že kádr je velice mladý. Průměrný věk je jen pětadvacet let, a to mají Ústečtí ve svém středu i dva veterány, kteří již překročili čtyřicítku. Tím prvním je nestor gólmanů a již třiačtyřicetiletý harcovník Zdeněk Orct, jenž se stále ve výstroji ohání v brankovišti a jako hrající trenér brankářů udílí svým mladým nástupcům pokyny. Jednadvacetiletý Jan Dlouhý a o rok starší Michael Petrásek tak patří mezi žáky české brankářské školy a Orct je jim dobrým učitelem! V brankovišti se tato trojice prostřídala, mladíci odchytali shodně po dvaceti zápasech, veterán se představil šestkrát.

Několik zkušených zadáků před letošní sezónou Ústí opustilo, jmenujme například Šmacha či Hořavu. Do Německa zamířil také další ostřílený bek Poživil. Hlavní oporou zadních řad tak je kapitán Zbyněk Sklenička (může nastupovat rovněž i v útoku). Sklenička je také s třiadvaceti body za nahrávky nejproduktivnějším zadákem. Dalším produktivním bekem je mladý Jakub Grin, který posbíral za dva góly a devatenáct nahrávek již jedenadvacet bodů. Přispívají též desetibodoví Kamil Černý a Milan Vobořil.

Ústecká přednost byla vždy v útoku. Hráči jako Jaroslav Roubík nebo navrátivší se veterán ze Slavie Jan Alinč jsou svou zkušeností i produktivitou zárukou kvality. Také Petr Přeučil a Daniel Tůma bodově přispívají. Mladíci, kterým trenéři Slovanu dávají prostor, zatím bodově rovněž příliš neoslňují, avšak získávají potřebné zkušenosti mezi muži.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!