28. 9. 2014 | Tomáš Nejedlo

V pondělí opět na hokej, přijedou České Budějovice

V rychlém časovém sledu je tu další mistrovský prvoligový duel. Po sobotním bodovém neúspěchu a porážce 2:4 v dalekém Havířově mají benátečtí hokejisté šanci opět zabojovat o výhru, a to před vlastními diváky. K řece Jizeře se chystají aktuálně jedenácté České Budějovice, které však ve vyrovnané tabulce mají jen o dva body méně než Středočeši. V minulém kole Motor doma smetl Most výsledkem 6:0, ale venku ve třech zápasech ještě nezískal ani bod! Utkání bude na benáteckém zimním stadionu sehráno v pondělí 29. září se začátkem v 17:30 hodin! Připraven bude rovněž tradičně podrobný textový on-line přenos!

Představujeme soupeře - ČEZ Motor České Budějovice

Před loňskou sezónou nebylo vůbec jasné, zda mužský hokej bude v Českých Budějovicích vůbec zachován. Kvůli tzv. „sporu o pivo“ byl extraligový hokej společností Mountfield převelen do Hradce Králové a v jihočeské metropoli začali rychle hokejovou otázku řešit. Naštěstí skupina bývalých hráčů tvořená Radkem Bělohlavem, Stanislavem Bednaříkem, Petrem Sailerem, Romanem Turkem a Alešem Kotalíkem dokázala českobudějovický hokej zachránit, prozatím alespoň působením ve druhé nejvyšší soutěži. Rozhodla také o návratu k tradičnímu názvu Motor.

Do vyřazovacích bojů Jihočeši nepostoupili, ale pro letošní sezónu už mají cílem samozřejmě vyšší. Ve vedení klubu se objevují jména se slavnou hokejovou minulostí, kterým není českobudějovický hokej určitě lhostejný. Prezidentem je někdejší vynikající gólman Roman Turek, sportovním ředitelem Radek Bělohlav a provozním ředitelem Petr Sailer. Radek Bělohlav je současně asistent trenéra.

Mužstvo vede Petr Rosol, litvínovská ikona s reprezentační minulostí. Vedoucím mužstva je někdejší muž s maskou Ladislav Gula. Výčet známých jmen realizačního týmu uzavírá dvojice masérů - dlouholetý reprezentační masér Pavel Vlašic a Pavel Bláha, bývalý obránce.

Brankářskou jedničkou týmu by letos měl být mladý dvaadvacetiletý gólman Ondřej Bláha, který zatím nastoupil v šesti duelech a úspěšnost svých zásahů si drží nad třiadevadesáti procenty. Jeho gólmanským kolegou je o dva roky starší Hynek Kůdela. Motor tak podobně jako Benátky sází na mladé brankářské duo.

Mezi obránci mají nejvíce zkušeností především následující tři borci. Jednatřicetiletý Petr Punčochář v nejvyšší soutěži odehrál přes pětistovku utkání a pro letošek je novou posilou týmu. Loni působil především v Havířově a krátce i ve Vítkovicích. Lukáš Chmelíř už v týmu loni působil, přesunul se pouze z Hradce Králové. V létě však přišel další zadák, který již jihočeskou metropolí v minulosti prošel. Slovenský třicetiletý obránce Ján Mucha Budějovice velmi dobře znát, poslední tři roky však hrál v rodné zemi, ve Zvolenu. Nejproduktivnějším obráncem je s pěti body plzeňský Dan Růžička.

Zcela nejlepší posilou je zcela jistě ostřílený šestatřicetiletý forvard Josef Straka. V extralize má odehráno téměř šestistovku utkání, zahrál si i v Rusku, Finsku nebo Švýcarsku. S osmi body navíc vévodí prozatímnímu klubovému bodování. Stejnou bilanci čtyř gólů a čtyř nahrávek má i další novic – z Mladé Boleslavi příchozí kvalitní útočník Tomáš Nouza. Když se k těmto dvěma jmenovaným přidají další – slovinský štírek Rok Pajič, plzeňský Martin Heřman nebo bijec Daniel Boháč, je o ofenzivu dobře postaráno. Zapomenout se nesmí ani na dravé mládí – devatenáctileté Radka Prokeše nebo Luboše Roba.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!