15. 12. 2014 | Martina Nová

Budějovice mají výborné fanoušky, jen kdyby neházeli na led ten bordel, říká Marek Schwarz

V zápase proti Českým Budějovicím dali benátečtí hokejisté zapomenout na výraznou prohru z Havířova. Střelecké trápení prolomili již v první minutě dorážkou Plodka a i nadále nepouštěli svého o mnoho zkušenějšího soka do výrazného tlaku. „Neměl jsem žádnou práci s dorážkami. První střelu jsem pokryl, o dorážky se výborně starali kluci,“ řekl bezprostředně po zápase domácí gólman Marek Schwarz. Právě on se postavil mezi tři tyče benátecké branky. Mladík Vítek Vaněček je v současné době na přípravném kempu reprezentace do dvaceti let.
Schwarz podal proti druhému týmu tabulky vynikající výkon, když kryl třiatřicet soupeřových střel. „Vždy chci předvést co možná nejlepší výkon. Dnes se to povedlo. Z výhry mám obrovskou radost. Neměl jsem žádnou práci s dorážkami. První střelu jsem pokryl, o dorážky se výborně starali kluci,“ mínil gólman, jenž ve své kariéře okusil i NHL.

To v táboře soupeře rozhodně vynikající nálada nepanovala. „Pochopitelně nejsme spokojeni. Přijeli jsme sem vyhrát, avšak špatná první třetina nás stála zápas. Ještě ve druhé části jsme měli několik šancí na vyrovnání, gól jsme ale nedali. Je to škoda,“ ohlédl se za zápasem hostující útočník Radek Prokeš.

Důležité v cestě za třemi body bylo pro domácí proměňování brankových příležitostí. Tato bolest totiž Pešánův tým trápí již několik měsíců. Nyní však Benátečtí překonali Kůdelu hned čtyřikrát. Alespoň o tři branky vyhrály Benátky naposledy 1. října! „Ale i my jsme měli své šance. Dostat čtyři góly bychom ale určitě neměli,“ věděl Prokeš.

Po zápase následovalo tradiční představení, jinak výborných, jihočeských fanoušků. Ti totiž zahalili benátecký stadion hustou mlhou z přinesené pyrotechniky, která v závěrečné minutě dokonce létala i na led. „Zdejší zimák budou větrat asi hodně dlouho. Jsme strašně rádi, že s námi fanoušci jezdí v takovém počtu. Je to velká pomoc. Obzvláště zde v Benátkách, to je jako když hrajete doma,“ pochválil své fandy mladý českobudějovický útočník. „Opravdu fandí skvěle. Je škoda, že ale poté hází na led ten bordel. Kulisu udělají výbornou, ale pak tohle... Nicméně i naši fandové jsou výborní,“ smekl před benáteckými příznivci brankář Schwarz, který se s největší pravděpodobností bude ohánět v brankovišti i při dalším zápase v Prostějově.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!