23. 1. 2015 | Martina Válková

Zkouška ohněm: Benátky poputují do žhavého budějovického doupěte

Naposledy se Benátečtí proti favorizovanému Motoru před domácím publikem vytáhli 4:1, teď je čeká daleko větší sousto. Našlapaný Motor je v sobotu od 17:00 hodin přivítá ve svém doupěti, kde letos zatím padl jen pětkrát. Nedocenitelnou výhodou Budějovických kromě domácího prostředí je i fanouškovská kulisa, která se stabilně pohybuje kolem čtyř tisícovek diváků a pohání domácí za dalšími body a výhrami. Benátky však nehodlají stáhnout kalhoty před brodem a nabuzené posledním důležitým vítězstvím nad Havířovem se pokusí přidat k oněm celkům, které si z Budvar arény odvezly cenný bodový skalp. Zda Benátčané přidají do sbírky v boji o předkolo další bodíky, sledujte v textovém online přenosu!

Představujeme soupeře - ČEZ Motor České Budějovice

Hned několik "nej" najdeme u jihočeského celku, který druhým rokem v řadě, potom co opustil extraligové výsluní, figuruje v druhé nejvyšší hokejové soutěži u nás. A jaká že to jsou?

1.) Nejproduktivnější: Se svými 170 nastřílenými góly hají Motor před druhým Kladnem (166) a třetími Piráty (163) post nejproduktivnějšího celku I. ligy. Není tak náhodou, že i muž vévodící kanadskému bodování a zároveň i tabulce střelců I. ligy je právě z jihočeského celku. Se 73 body je jím Tomáš Nouza, jemuž se 68 body na záda dýchá jeho kolega Josef Straka.
2.) Nejčastěji využívající přesilovky: Českobudějovičtí dosud využili přes pětinu početních výhod (21, 64 %).
3.) Nejvyšší domácí návštěvnost: Jak už bylo zmíněno, Budějovice se v tomto ohledu na své fanoušky mohou spolehnout. Jen letos jich průměrně na každý domácí zápas dorazí 4455.

V nadcházejícím zápase se však Rosolova družina bude muset obejít bez účastí juniorských borců, kteří pár hodin před utkání s Benátkami budou v týchž prostorách bojovat o klíčové body s Jihlavou. Ty by jim totiž v dalších bojích o 13. – 16. pozici, kde se českobudějovičtí mladíci v rámci DHL extraligy juniorů budou snažit vyhnout baráži, přišly vhod.

Soupeř v číslech

Posledních pět zápasů soupeře

HC Rebel Havlíčkův Brod - ČEZ Motor Č. Budějovice 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
ČEZ Motor Č. Budějovice - Salith Šumperk 9:2 (1:0, 5:1, 3:1)
Rytíři Kladno - ČEZ Motor Č. Budějovice 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
ČEZ Motor Č. Budějovice - SK Kadaň 6:1 (2:0, 1:1, 3:0)
HC Most - ČEZ Motor Č. Budějovice 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)

Letošní vzájemná bilance

Benátkám se na soupeře z jihu Čech dařilo především loni. Tápající Motor Benátky udolaly ve všech čtyřech případech a celkově proti němu v loňské sezóně uhrály deset bodů. Ony dva ztratily po dvou výhrách, které následovaly až po samostatných nájezdech.

Letos však vzájemná bilance hovoří spíše pro Motor. Ten proti Středočechům potvrdil suverenitu v domácím prostředí a urval i jedno venkovní vítězství, když v 8. kole uzemnil dobře našlápnuté Benátky 3:1. Konto Benáteckých se tak letos proti Motoru rozrostlo zatím jen o tři body, o to více jsou však cennější, jelikož forma Českých Budějovic je oproti té loňské nesrovnatelně lepší.

8. kolo: HC Benátky nad Jizerou - ČEZ Motor České Budějovice 1:3
53. Plutnar (Skořepa, Dlouhý) – 18. Kuchejda, 27. Vráblík (Straka, Nouza), 60. Nouza (Vráblík).

21. kolo: ČEZ Motor České Budějovice - HC Benátky nad Jizerou 4:1
15. Švihálek (Rob), 31. Heřman (Růžička, Straka), 44. Kuchejda (Pajič), 48. Vaniš (Rob, Mucha) – 40. Vlach (Kolmann, Plutnar).

34. kolo: HC Benátky nad Jizerou - ČEZ Motor České Budějovice 4:1
1. Plodek (Havlín), 9. Dlouhý (Havlín), 33. Víšek (Hrníčko), 41. Skořepa (Miškovský, Kica) – 7. Pajič (Kuchejda, Švihálek).

Sestavy obou celků v posledním utkání

HC Benátky nad Jizerou: Schwarz (37. Vaněček) – Pabiška, Plutnar, Jandejsek, Ulrych, Niko, Říha, Havlín – Miškovský, Skořepa, Špaček – Hrníčko, Plodek, Víšek – Skalický, Mikyska, Jonák – Ordoš, Vařecha, Bittner.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Punčochář, Žovinec, Mucha, Vráblík, Chmelíř, Suchánek, Škopek – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, Bárta, Boháč – Přibyl.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!