10. 8. 2016 | Věra Novotná

Představí se na benáteckém ledě nové mostecké posily? To ukáže následující přípravný zápas

Po výhře nad Almetěvskem a také po prvním vítězství na domácím ledě svedou Benátky souboj s týmem, se kterým se setkaly v bojích o záchranu WSM ligy. Mostečtí hokejisté chtějí jistě zapomenout na nepovedenou sezónu 2015/2016 a v přípravě se jim to zatím daří! Most v dřívějších letech několikrát zachraňoval prvoligovou příslušnost. Nyní jim k tomu, aby se podobný scénář neopakoval, mají pomoci zvučné posily! Přijedou na benátecký led Marek Pinc, Tomáš Divíšek či Tomáš Rod? Přijďte se podívat na benátecký zimní stadion 11. 8. 2016, úvodní buly bude vhozeno v 18.00. Zápas můžete sledovat tradičně v online reportáži.

Minulá sezóna

Již od úvodních zápasů se hokejistům Mostu nedařilo. Z prvních deseti klání dokázali vyhrát pouze jedno jediné v základní hrací době, a to konkrétně utkání se Šumperkem. Dvakrát rozhodlo o výhře prodloužení, zbylých sedm zápasů bylo v neprospěch Mostečanů. V zimních měsících (listopad, prosinec) se ještě přidala střelecká mizérie, kdy v pěti utkáních nenašli mostečtí hokejisté recept na soupeřova brankáře.

Ani ve chvíli, kdy měl Most k dispozici jednoho muže navíc, nedokázal příležitostí využít a díky tomu držel poslední ligovou příčku ve využitých přesilovkách v minulé sezóně. Z celkem 242 vyloučení potrestal soupeře třicetkrát a číslo využitých přesilovek se zastavilo na 14,20%. Co se týká vzájemných utkání obou soupeřů v základní části sezóny, je bilance smírná 2:2 na zápasy. Pokud se podíváme do kolonky vstřelených gólů, tak najdeme o dva góly více v kolonce Mostu (11:13). Ve vyřazovacích bojích byla také zápasová bilance Mostu a Benátek smírná 1:1. V těchto utkáních bral body vždy domácí celek.

V kanadském bodování však najdeme hráče s přesnou muškou. Nejproduktivnějším hráčem týmu byl v minulé sezóně útočník Ondřej Havlíček, který za 35 zápasů získal 44 bodů (16+28). Na páté příčce týmových statistik svítí jméno Jiřího Zemana, který je nejlepším z obránců se 17 body (3+14).

Nové tváře v dresu Mostu

Maskovaný muž – Marek Pinc

Brankář, který se v Mostě narodil, se vrací do svého rodiště. Mezi lety 1993-99 působil v mládežnickém Litvínově. Poslední roky strávil Pinc v zahraničních klubech. V roce 2013 odešel do Kazachstánu, kde působil v barvách týmu Ertis Pavlodar a pomohl svému týmu až do play-off. Úspěšnost zákroků v základní části byla 93,4% a díky tomu zůstal v Pavlodaru i následující sezónu. I v ní dosáhl tým na play-off. V sezóně minulé se přesunul do Velké Británie, kde s týmem Sheffield Steelers vyhrál EIHL – nejvyšší hokejovou ligu ve Spojeném království. Tuto sezónu bude své síly dělit mezi brankoviště Mostu a extraligového Litvínova.

Útočníci Tomáš Rod a Tomáš Divíšek

Oba Tomášové již týmu vypomáhali v sezóně minulé, a nyní ve službách Mostu zůstávají. Pro oba také nebyl Most jediným týmem, v jehož barvách v uplynulé sezóně působili. Tomáš Rod naskočil v osmi zápasech za další tým WSM ligy – LHK Jestřábi Prostějov, u kterých zaznamenal tři body. Nastoupil také za francouzský celek Neuilly-sur-Marne ve stejném počtu zápasů (2 body). V mosteckých barvách vyjel na led ve 20 zápasech a do statistik mu přibylo šest bodů za tři góly a tři asistence.

Tomáš Divíšek rozdělil své síly mezi Most, extraligové Pardubice a německý tým Blue Devils Weiden. Neodehrál za Most tolik zápasů jako Rod, ale bodově nezaostal. V osmi zápasech zaznamenal sedm bodů (2+5). V extralize dokázal přispět Pardubicím třemi body a nejvíce času strávil v Německu, kde odehrál dvanáct zápasů a přispěl patnácti body (5+10).

Přípravné zápasy

Na benáteckém ledě to bude pro mostecké hokejisty čtvrtý zápas ve venkovní šňůře. V předešlých třech zápasech zaznamenali dvě výhry a jednu prohru. Dokázali porazit Kadaň (2:3) a pražský tým HC Kobra Praha (1:3). Nad jejich síly byly Litoměřice, kterým Most podlehl 5:2. Dobrou zprávou pro fanoušky je, že výše zmíněné posily (Rod, Divíšek) dokázaly zaznamenat minimálně jeden bod ve dvou zápasech.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!