27. 9. 2016 | Martina Nová

Po domácím duelu se Slovanem Benátečtí míří do Přerova

V pondělí Benátky doma hostily Ústí nad Labem, již ve středu 28. 9. je čeká další zápas, tentokrát se utkají na ledě Přerova. V předešlém ročníku byla bilance mezi těmito mančafty vyrovnaná, naposledy se však radoval Zubr. Mužstvo z Moravy v minulém kole nestačilo na České Budějovice, navíc i předešlé domácí utkání doma ztratili, tudíž budou mít jistě velikou motivaci si spravit chuť, jenže Středočeši předvádí v dosavadním průběhu bojovná představení. Vývoj duelu budete moci sledovat od 18 hodin prostřednictvím online textového přenosu.

Přerov s vyrovnanou zápasovou bilancí 4:4

Přerovu se nezdařil vstup do sezony. Na ledě Třebíče dotahovali náskok domácích, srovnali postupně na 1:1 i 2:2, ale dotáhnout další dvě branky už bylo nad jejich síly, Zubr nakonec padl 3:5. V následující premiéře doma si Přerov s přehledem poradil s Mostem, kterému nasázel pět gólů, a slavili tříbodový triumf 5:1. Jenže v duelu proti Kadani znovu tahali za kratší konec a z Čech si odvezli jen prohru 3:5.

Poté přišla série tří vítězství v řadě, které navíc spojovalo to, že byly dvoubodové. V domácí přestřelce s Frýdkem-Místkem rozhodl o bonusovém bodu Milan Procházka, a tudíž výhře 6:5 v prodloužení. Další dva zápasy v ústeckém kraji získal Zubr až na nájezdy. Nejprve Slovan zdolali 3:2, pak i Litoměřice 2:1, v prvním případě si rozhodující nájezd připsal Marek Sikora, v tom druhém Lubomír Kovařík.

I v 7. kole museli hráči přerovského týmu jít do nastavení, nyní ale už šťastnějšími nebyli. Doma prohráli 2:3 v prodloužení s Prostějovem. V pondělí se Zubr představil na ledu jihočeského Motoru. Hosté již ve 22. minutě ztráceli tři branky, nakonec na 3:1 poupravil výsledek Vlastimil Dostálek.

Zápas v Přerově? Nebude to nic lehkého, tuší Daniel Krejčí

V duelu proti Ústí nad Labem se Benátkám nevyvedl vstup, nicméně postupně se probraly a do zápasu se jim povedlo navrátit. „První třetina nám úplně nevyšla, protože Ústí přijelo s podobným hokejem, jaký chceme hrát i my. Dostali jsme se do zápasu až druhou třetinu,“ hodnotí obránce Daniel Krejčí utkání 8. kola WSM ligy.

Příčinu špatného startu nedokázal najít, ale přiznává, že v dalších střetnutích se takovým chybám musí pokusit vyvarovat. „Nevím, čím to bylo, musíme se na to zaměřit. Nemůže se nám to stávat, obzvlášť v domácím zápase, to nejde. Takže určitě na tom zapracujeme,“ poznamenává Krejčí.

Jaké zkušenosti má nejproduktivnější benátecký obránce s přerovským týmem? „Osobně nevím, co můžu očekávat, v Přerově jsem nikdy snad ani nehrál,“ přiznává s úsměvem a dále naznačuje přípravu na středeční klání. „Trenér si určitě připraví video buď z přípravy, nebo teď z první ligy. Určitě se na zápas připravíme podle toho, jak oni hrají, a nebude to nic lehkého,“ dodává Krejčí.

Dva Zubři na čele produktivity WSM ligy

Přerov má mezi TOP 10 kanadského bodování hned tři své zástupce. Začněme od šestého zkušeného devětatřicetiletého útočníka – Milana Procházky. Ten působí v žlutomodrých barvách již od uplynulé sezony, v dosavadním průběhu ročníku 2016/17 v dresu Zubru jednou skóroval a devětkrát asistoval.

Další dva zástupci obsazují vedoucí příčky. První je Vlastimil Dostálek, který pomohl moravskému klubu probojovat se do WSM ligy před dvěma lety. V aktuálním ročníku již devětkrát vsítil branku a k tomu ještě dvakrát nahrával. Naopak druhý Roman Pšurný, jenž je v Přerově druhou sezonu, se shodným počtem kanadských bodů jako Dostálek je o stupínek níže kvůli opačnému poměru, tedy 2+9.

Přerov posílil na brankářském postu, když na místo svého strážce brány nalákal Luboše Horčičku, který v minulém ročníku chytal za Prostějov a částečně i extraligový Zlín. Horčičkovi se zatím daří, v porovnání s dalšími prvoligovými gólmany je na pohledném sedmém místě s úspěšností lehce nad 92% a průměrem 2,38.

Poslední zápasy obou týmů

8. kolo, 26. 9. 2016: HC Benátky n. J. – HC Slovan Ústí nad Labem 3:4sn

Sestava Benátek n. J.: Will – Pyrochta, Kolmann, Kurka, Havlín, Mikliš, Kočí, Krejčí, – Hrníčko, Lakatoš, Prokeš – Ordoš, J. Mikyska, Víšek – Ďurač, Bělohorský, J. Havel – Bittner, Hrabík, A. Dlouhý.

Branky a nahrávky: 35. J. Mikyska (Pyrochta), 51. Hrníčko (Lakatoš, Prokeš), 57. Ordoš (Krejčí, Lakatoš) – 40. Gengel (Melka, Přindiš), 42. Merta (Z. Doležal, M. Vágner), 45. Gengel (Moučka), rozh. náj. Poulíček.

8. kolo, 26. 9. 2016: ČEZ Motor České Budějovice - HC ZUBR Přerov 3:1

Sestava Přerova: Klimeš (4. Horčička) – Chmelíř, Pala, Vágner, Malina, Novotný, Ferenc, Zbořil, Šnajnar – Procházka, Pšurný, Dostálek – Plášek, Popelka, Sikora – M. Kratochvíl, Dvořák, Ižacký – Goiš, Král, Kovařík.

Branky a nahrávky: 1. Chovan (Květoň, Pajič), 4. Fillman, 22. Rob (Suchánek, Nouza) – 28. Dostálek (Pšurný, Zbořil).

FOTO: Zdeněk Langšádl / PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!