22. 9. 2008 | Jiří Svoboda

Mladší žáci si drží domácí neporazitelnost

I ve druhém domácím utkání si mladší žáci Benátek udrželi neporazitelnost. Tentokrát si i přes vyrovnaný úvod poradili se soupeřem z Benešova.

Čtyři zápisy do listiny střelců si připsal domácí hráč Lukáš Šípek. Nutno podotknout, že na vstřelených gólech má zásluhu celá útočná trojice Šípek-Hošek-Fiala za vydatného přispění obránců.

20.09.08

Benátky nad Jizerou

I ve druhém domácím utkání si mladší žáci Benátek udrželi neporazitelnost. Tentokrát si i přes vyrovnaný úvod poradili se soupeřem z Benešova.

Benátečtí nastoupili s několika změnami v sestavě oproti minulému domácímu utkání. Na hostování z BK Ml. Boleslav přišel do obrany Ondra Žalud. Opačným směrem putoval útočník Vašek Matoušek a již dříve do stejného oddílu odešel na hostování brankář Petr Kváča. Do tréninku s družstvem se již také zapojil obránce Honza Ostravský. Na marodce zůstává Fanda Uřídil a k němu se „připojili“ Michal Slatinský a Vašek Haspeklo. Za starší žáky již pravidelně nastupuje obránce Filip Semrád.

První třetina se zcela jasně odehrávala podle domácích not, pouze koncovka dlouho domácím nevycházela a bylo jen zásluhou hostujícího brankáře, že až do 17. minuty svítil na ukazateli skóre nerozhodný stav 0:0. Pak se ale ranou do horní části benešovské branky prosadil Honza Votoupal. 1:0 skončila také celá první třetina, přestože domácí hosty přestříleli 19:1! Domácím se také k jejich škodě nepodařilo využít ani tři nabídnuté přesilové hry.

Druhá část hry bývá z pohledu domácích slabší a to se také v tomto utkání ukázalo. V polovině zápasu Benešov vyrovnal po své třetí střele na benáteckou branku. Benátky však šli zásluhou druhého gólu Votoupala (17. min) znovu do vedení. Svojí první branku a celkově třetí benáteckou vstřelil v 18. minutě Šípek a odstartoval svůj střelecký koncert. Hosté z Benešova se však nevzdávali a dokázali ještě do konce třetiny snížit na rozdíl jediného gólu. Druhá třetina byla z pohledu brankářů doslova katastrofou, neboť z pouhých šesti ran na domácí branku dvě nechytili. Soupeřův brankář na tom nebyl o moc lépe. Z deseti pokusu domácích pustil také dva za svá záda. Druhá třetina skončila tedy smírně 2:2 a domácí si udrželi alespoň minimální náskok do závěrečné části.

Třetí třetina by se dala nazvat Šípkova. Právě tento benátecký hráč se zapsal ke svému již předchozímu zápisu do listiny střelců ještě celkem třikrát a dosáhl čtyř vstřelených branek v řadě. Nutno podotknout, že na vstřelených gólech má zásluhu celá útočná trojice Šípek-Hošek-Fiala za vydatného přispění obránců. Nejhezčí gól byl zřejmě ten s pořadovým číslem 5 po pěkné spolupráci po ose Hošek-Fiala a jeho ideální přihrávce na najetého Šípka. V závěru utkání hosté již jen korigovali stav na konečných 6:3 pro Benátky.

Při hodnocení utkání trenéři vyzdvihli velmi dobrý kolektivní výkon. V poslední třetině se také zlepšila koncovka a dobrou práci odváděly obě obranné dvojice Kroupa-Vaněček P. a Žalud-Macura, což je příslibem do dalších střetnutí. Domácím trochu vázla hra do těla, ale to se při pohledu na soupisku kde nastupují z větší části hráči ročníku 1998 a dokonce 1999 nelze divit. K zamyšlení je také nevyrovnaný výkon brankářů, kteří po výborných zákrocích v zápětí lehce inkasují.

Ke čtvrtému utkání kluci zajíždějí v sobotu 27.09.08 na led do Mariánských Lázní, kde je začátek v 10:00 hodin a proto si budou muset na cestu trochu přivstat. 

HC Benátky nad Jizerou : HC Benešov 6 : 3 (1:0, 2:2, 3:1)

Branky: 17. Votoupal (Bukolská), 37. Votoupal, 38. Šípek (Hošek), 42. Šípek (Macura), 50. Šípek (Fiala), 58. Šípek (Hošek)

Vyloučení: 2 : 5 , využití: 0:0, v oslabení: 0:0

Střely na branku: 42 : 16

Vývoj skóre: 1-0 / 1-1, 2-1, 3-1, 3-2/ 4-2, 5-2, 6-2, 6-3

Sestava: Pošmourný/Stavar – Macura, Žalud, Vaněček P., Kroupa – Růžička, Bukolská, Votoupal – Šípek, Hošek, Fiala – Mocek, Šimon, Král

Trenéři: Svoboda Jiří, Vaněček Jan

Vedoucí družstva: Fialová Martina

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!