26. 9. 2009 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí na rozjetý Havlíčkův Brod nestačili

5., sobota 26. 9. 2009
Havl.Brod - Benátky n.J. HBR - BEN
Pro 5. prvoligové kolo los soutěže Benáteckým přiřkl celek Havlíčkova Brodu. Právě Rebel prožívá velice povedený vstup do sezóny, neboť ještě neprohrál. Hořkost porážky nepoznal ani v sobotním podvečeru a po velmi dobrém výkonu Benátky porazil 5:1. Ráz utkání určily dvě šťastné branky domácích v první třetině a především pak přesilovková trefa Holce ze 38. minuty, která definitivně hosty zlomila. Jedinou trefu poražených zaznamenal obránce Michal Pavlů. Porážku mohou Benátečtí odčinit již ve středu, kdy na domácím ledě přivítají Kadaň!
Havl.Brod: Suchan (Linhart) - Vyhlídal, Šulc, Jebavý, A. Jelínek, Soldán, Pavlík - Borovanský, Holec, Vrdlovec, Smith, Třetina, Stromko, Knotek, Vojtěch Němec, Micka, Ondráček, Svoboda, Česnek
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Hobza, Kajínek, Drábek, Lukáč, Pavlů, Mrkvička, Tondr - Hudíček, Skořepa, Weiss, Kudrna, Kazatel, Šinkovič, Kica, Krupka, Kopic, Bárta, Urban, Nevyhoštěný, Jech
Branky a nahrávky: 11. Svoboda (Třetina, Micka), 12. Micka (Vyhlídal, Třetina), 28. Holec (Jelínek), 51. Holec (Soldán), 54. Holec (Voj. Němec, Vyhlídal) – 51. Pavlů (Kudrna). Rozhodčí: Kubičík - Dřínovský, Jakub Svoboda. Vyloučení: 10:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 800. Střely na branku: 35:26.

Komentář

V sestavě domácích se překvapivě objevilo jméno slávistického útočníka Tomáše Micky, který se v průběhu zápasu stal jednou z ústředních postav sobotního střetnutí. Skóre se poprvé měnilo na počátku 11. minuty. Miroslav Třetina vystřelil na Stejskala, kterému kotouč propadl ve výstroji a číhající Tomáš Svoboda ho vypátral a dorazil do prázdné branky - 1:0. Rebel byl při chuti a v pádu střílejícího Vojtěcha Němce vychytal výborným zákrokem betonem Jiří Stejskal. Pohromě v podobě druhé branky ve své síti však ani on zabránit nedokázal. V polovině 12. minuty se totiž na hranici brankoviště perfektně dokázal zorientovat Tomáš Micka a pohotovou dorážkou zvýšil havlíčkobrodské vedení - 2:0. Domácí byli při chuti a Benátky se v první části prakticky k žádné vážnější šanci nedostaly. Za zmínku stojí snad jen Weissova dorážka nad branku. Havlíčkův Brod i nadále hrozil. Svobodu vychytal Stejskal ramenem a stejný hráč těsně před první přestávkou minul.

Aktivita hráčů z Kotliny se přenesla i do druhé části a nezadržitelný byl především místní patriot Miroslav Třetina. Z pozice mezi kruhy však mířil těsně vedle pravé tyčky Stejskalovy svatyně. Jiskřilo se však i na druhé straně. Do velké příležitosti se dostal Michal Bárta. Ve skórování mu však zabránil parádním zákrokem domácí gólman Jaroslav Suchan. Pohotovým skokem totiž Bártovi jasnou šanci zmařil. Když už se hostém přecijen dostali trochu do hry, přibrzdila je vlastní nediscilinovanost. Nejprve byla potrestána hráčská lavice za příliš mnoho hráčů na ledě, aby se o chvíli později nechal zcela zbytečně vyloučit krosčekující Mrkvička, čímž poslal svůj tým do tří. Další zbytečný faul vytvořil ve středním pásmu Urban a domácí Benátecké potrestali. Miroslav Holec si sjel až na pravý kruh a švihem se trefil přesně pod víko - 3:0.

Na počátku třetí periody se ve velké šance objevil opět Miroslav Holec, ale mířil vedle. Benátečtí se dočkali čestného úspěchu na počátku 51. minutě. Michal Pavlů si z pozice beka sjel až před branku, kam mu přihrávku adresoval Jiří Kudrna a benátecký obránce snížil na rozdíl dvou branek - 3:1. Havlíčkobrodští však na tuto branku našli bleskovou odpověď. Za pouhých 29 vteřin se do samostaného úniku dostal Miroslav Holec a k tyči nedal Stejskalovi sebemenší šanci - 4:1. Miroslav Holec byl stále při chuti a při hře ve čtyřech na obou stranách se protáhl kolem mantinelu, natlačil se až před branku a s přehledem zakončil, čímž dosáhl hattricku - 5:1. Na led přilétlo také několik kšiltovek na oslavu Holcova tříbrankového úspěchu. V závěru zápasu se ještě několikrát vyznamenal Jiří Stejskal, ale skóre již neměnilo.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (trenér HC Rebel Havlíčkův Brod)
"Na soupeře jsme se dobře připravili, podal podobný výkon, jaký jsme očekávali. Složení jeho týmu je podobné tomu našemu. V utkání zřejmě rozhodlo, že jsme udělali méně individuálních chyb, využili jsme více šancí a podržel nás brankář. Shodli jsme se, že rozhodčí zápas nezvládli. Kdyby nebylo tolik vyloučení, věřím, že utkání by bylo ještě hezčí."

Antonín Nečas (asistent trenéra HC Benátky)
"Chtěl bych pogratulovat soupeři ke třem bodům. Po dvou obdržených brankách nás soupeř přehrával. Ve třetí třetině jsme byli často vylučovaní a soupeř nás prakticky k ničemu nepustil."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.