21. 11. 2009 | Tomáš Nejedlo

Ani proti Třebíči se Benáteckým nedařilo

22., sobota 21. 11. 2009
Benátky n.J. - Třebíč BEN - TRE
V rámci 22. kola prvoligové soutěže přivítali benátečtí hokejisté svého soka z Třebíče. Domácí zpočátku nemohli najít recept na překonání jistého Lva, a tak hned dvakrát udeřili hosté. V prostřední části hry se trefili Nahodil s Kundelou, což se nakonec ukázalo jako rozhodující. Hráči od Jizery dokázali jen snížit šťastnou brankou Mrkvičky. Ani závěrečný tlak a power-play benáteckým hokejistům nepomohly a svěřecni trenérů Černého, Škalouda a Nečase se tak museli soupeři sklonit. Další utkání sehrají Benátečtí již v pondělí, kdy budou hosty v Hradci Králové.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Drábek, Ton, Kajínek, Mrkvička, Kolmann, Pavlů, Holub - Bárta, Hudíček, Skořepa, Weiss, Nevyhoštěný, Kazatel, Krupka, Pabiška, Jech, Kica, Loskot, Urban, Kopic
Třebíč: Lev (Míča) - Kempný, Koktan, Sláma, Kania, Sedláček, Ostrčil, Hrbáček, Gula - Káňa, Dolníček, Čech, Laš, Nahodil, Obdržálek, V. Burian, Ostřížek, Krätzer, Přibyl, Zahradník, Kundela
Branky a nahrávky: .54. Mrkvička (Urban, Jech) - 29. Nahodil (Obdržálek, Laš), 34. Kundela (Přibyl, Zahradník) Rozhodčí: Petružálek - Hynčica, Mašek. Vyloučení: 4:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 348. Střely na branku: 37:24.

Fotogalerie

Komentář

První třetina mnoho vzruchu nepřinesla. Hrálo se povětšinou ve středním pásmu a šancí před oběma brankami nebylo k vidění mnoho. Až v 16. minutě se k první velké příležitosti propracoval třebíčský Krätzer, ale na jeho dorážku si počíhal gólman Stejskal. Až v poslední minutě třetí třetiny se pořádně jiskřilo před hostující klecí. Postaral se o to třetí benátecký útok. Dobře hrající útočné trio ve složený Urban, Jech a Bárta notně zatopilo zadákům z Třebíče, jenže Lev v brance znamenal jistotu. Jech totiž našel Urban, který se kličkou zbavil hned dvou protivníků, naservíroval kotouč volnému Bártovi, před nímž už stál jen gólman Horácké Slavie. Útočník, který v současné době pravidelně nastupuje také v extraligovém Liberci, však nabídnutou šancí pohrdl a branku přestřelil. Po první části hry se tak do kabin šlo za bezbrankového stavu.

Nejaktivnější benátecká formace v čele s vytáhlým Tomášem Urbanem dál zaměstnávala Lva i ve druhé třetině. Ve 23. minutě měl dobrou příležitost Ctibor Jech. První jeho pokus ještě stačil obránce Sedláček srazit. Druhou střelu už musel povedeným zákrokem hasit Jakub Lev a nutnou dodat, že se mu to povedlo na jedničku. Ve 29. minutě ale Třebíč z ojedinělého útoku skórovala. Marek Laš našel rozjetého Lukáše Nahodila, který nabral rychlost a vystřelil přes obránce. Nepříliš prudká střela překvapila gólmana Stejskala a se štěstím pro hosty se zastavila až v síti - 0:1. Benátky se snažily o brzkou odpověď. Blízko k ní byl sjíždějící bek Drábek, ale ani nadvakrát nedokázal dotlačit puk za jistého Jakuba Lva. Ve 34. minutě se celek z Horácka dostal k protiútoku a opět z toho byla branka. Přibyl se nerozpakoval a vypálil směrem na Stejskala. Benátecký brankář jeho pokus vyrazil přímo na hůl Marka Kundely, jenž bez problémů vrátil touš do poloodkryté klece - 0:2. Ve 38. minutě mohlo přijít snížení, jemuž však skvělým zákrokem zabránil Jakub Lev. Když už se zdálo, že Pabiška svůj blafák do bekhendu gólově zakončí, vytrčil ležící Lev do vzduchu svou lapačku a kotouč do ní fantasticky skryl.

Vstup do třetí třetiny mohli Třebíčtí okořenit rychle vstřelenou brankou. Stopku jim ale vystavil gólman Stejskal, jenž již po patnácti vteřinách hry vychytal unikajícího Káňu. Ve 43. minutě byl podruhé v zápase vyloučen gólman Lev. Nejprve nešetrně srazil ujíždějícího Nevyhoštěného a podruhé vyhodil kotouč z vlastní obranné třetiny mimo hrací plochu. Benáteckým se však přesilovky v tomto utkání hrubě nedařily a ani při Lvově vyloučení tak branka nepadla. Padla až v čase 53:02. Tomáš Mrkvička od modré čáry spíše nahazoval do chumlu hráčů na teč a kotouč k překvapení všech skončil až za zády Lva - 1:2. Domácí rázem polila živá voda a nepustili hosty už prakticky ke slovu. Blízko k vyrovnání byl například Marek Pabiška, ale Lev vyrážečkou vyrazil puk do ochranné sítě. Ani závěrečná power-play už k žádné brance nevedla a šťastnější Třebíč tak mohla oslavit důležitý tříbodový zisk.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, HC Benátky nad Jizerou
"Dnes hráli útočníci, kteří nevystřelili ani jednu střelu na bránu. Pak góly padají těžko. Nemyslím si, že soupeř byl až tak kvalitní, ale samozřejmě hrál dobře do obrany. Měli jsme několik šancí z bezprostřední blízkosti, jenže nedokážeme přesně zacílit. Zodpovědnost v koncovce hráčů by měla být daleko větší. Podobně jako ve středu v Kadani jsme šance spálili. Soupeř vytěžil z minima maximum. Ve třetí třetině jsme z tlaku dali jen jednu branku. Zužovala nás svázanost nebo laxnost. Mám výhrady třeba i k většímu nasazení."

Jaromír Šindel, SK Horácká Slavia Třebíč
"Myslím si, že jsme utkání vyhráli díky tomu, že jsme byli lepší v pohybu. Průběh zápasu jsme po celou dobu kontrolovali. Spokojen jsme také s obrannou hrou mužstva."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.