28. 11. 2009 | Mirek Ondra

Benátky smetly vedoucí Ústí pěti góly!

25., sobota 28. 11. 2009
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL
Ústečtí Lvi si vezou od Jizery nejvyšší ze tří proher v sezóně a zároveň nejvýraznější porážku od sestupu z extraligy v dubnu 2008. Domácí hokejisté pětkrát překonali Dušana Salfického, první čisté konto v dresu Benátek si navíc připsal Michal Nedvídek. Na vysoké výhře 5:0 se podílel dvěma góly kapitán Josef Skořepa, po brance přidali útočníci Miroslav Kopic, Marek Pabiška a Lukáš Vařecha. Potvrdit výhru Benátečtí mohou již ve středu, kdy se vydají na dalekou cestu do Havířova.
Benátky n.J.: Nedvídek - Drábek, Tondr, Moravec, Mrkvička, Kolmann, Pavlů , Vála - Bárta, Kudrna, Skořepa - Vařecha, Nevyhoštěný, Krupka - Pabiška, Jech, Kica - Loskot, Urban, Kopic
Ústí n.L.: Salfický (33. Wegert) - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Kříž, Gýna, Vobořil - Kloz, Alinč, Pazourek - M. Pšurný, Hanzl, Dragoun - Šagát, Pajič, Heřman - Šaffer, Havlíček, Sklenička
Branky a nahrávky: 2. Kopic (Loskot, Skořepa), 7. Pabiška (Kudrna, Kolmann), 21. Skořepa (Vála), 30. Skořepa (Mrkvička, Loskot), 33. Vařecha (Vála, Urban). Rozhodčí: Trombík - Kašík, Rychlý. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 387. Střely na branku: 22:34

Komentář

Benátky vlétly na svého soupeře od prvních vteřin. Již v čase 1:51 vstřelil úvodní branku domácí Miroslav Kopic. Dostal před Salfickým příliš mnoho prostoru a střelou k tyči rozvlnil síť v ústecké brance.

V sedmé minutě Benátky překvapivé vedení navýšily. Prudká střela Kudrny se od Salfického odrazila na čepel Marka Pabišky, který skóroval do odkryté branky.

V polovině první třetiny byl vyloučen domácí Drábek, ale ani oslabení nesebralo Benátkám vítr z plachet. Ústí sahalo po kontaktním gólu v poslední pětiminutovce úvodní části. Nedvídek ale vychytal jak nájezd Alinče, tak i Křížovu střelu z bezprostrostřední blízkosti.

I vstup do druhé třetiny se domácím povedl náramně. V její dvaadvacáté vteřině se Josef Skořepa protáhnul kolem Němečka, a střelou bekhendem po zemi překonal ústeckého golmana.

V polovině druhého dějství po ubráněném oslabení překonaly Benátky zaskočeného favorita počtvrté. Střelu obránce Mrkvičky ztečoval Josef Skořepa přesně mezi Salfického betony a vsítil tak svou druhou branku v zápase.

Benátecký hlad po gólech v brance loňského mistra 1. ligy umocnilo následné vloučení Alinče za sekání. Slovan oslabení ubránil, přesto minutu poté inkasoval pověstného "bůra". Lukáš Vařecha napřáhnul mezi kruhy a jeho projektil si našel skulinku mezi Salfického betony.

Pátý vstřelený gól vyhnal mistra extraligy ze sezóny 2007/08 a účastníka zlatých mistrovství světa v letech 2000 a 2001 z branky. Vystřídal jej Jan Wegert, který je v Ústí na střídavé starty z druholigových Litoměřic.

Wegert v následném oslabení musel vytáhnout pohotový zákrok lapačkou proti střele Nevyhoštěného. Víc ale Benátky z převahy jednoho hráče v poli nevyužily. Ani závěr prostřední třetiny větší šance nepřinesl.

Benátky do závěrečného dějství, ač měly výhodu přesilové hry, zdaleka nevlétly jako do úvodů předchozích dvou. Hrály ze zabezpečené obrany a hlídaly si pohodlné vedení. Třetí třetina patřila především skvělým výkonům obou golmanů, především pak domácího Michala Nedvídka. Zejména v polovině třetiny doslova čaroval, když švihem ruky vyrazil puk směřující do jeho branky.

V 53. minutě vysunul Loskot na druhém křídle Kopice, který svou střelou rozzvonil pravou tyčku Wegertovy branky. V závěru měli hosté šanci přesilové hry, kterou ovšem nevyužili. Mírně zlepšený výkon Slovanu nevedl ani ke kosmetické změně skóre a loňský mistr 1. ligy odjel od Jizery s debaklem 0:5.

Pro Slovan to byla nejvyšší porážka od sestupu z extraligy v dubnu 2008, kdy podlehl v posledním barážovém zápase 1:7 Mladé Boleslavi. Benátky suverénovi soutěže naopak uštědřily svou nejvyšší letošní výhru a předvedly jedno ze svých vůbec nejpovedenějších utkání v první lize.

Pro domácí hokejisty je to zároveň první výhra s čistým kontem od února tohoto roku, kdy v play-off porazili rovněž Ústí 4:0.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér HC Benátky nad Jizerou
"Samozřejmě spokojenost, hlavně, kdyby takových zápasů bylo více. Zápas byl poctivě hraný, výborný gólman. Publikum bylo skvělé, musím touto cestou fanouškům poděkovat. Ústí jsme prostě načapali. Musíme mít nějakou pokoru a přenést ten dobrý výkon do dalších zápasů. Myslím, že v kabině je teď dobrá atmosféra."

Petr Rosol, trenér HC Slovan Ústečtí Lvi
"Zápas se moc hodnotit nedá. Hráli jsme opravdu špatně. Doufám, že to byl jediný "den blbec". Domácí byli ve všem lepší. Hlavní příčina byla v rychlých dvou brankách v začátku utkání a bylo po zápase. Do příštího zápasu by se měli uzdravit tři nebo čtyři hráči, tak snad to bude lepší."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.