19. 12. 2009 | Tomáš Nejedlo

Benátky vycenily zuby i na Chomutov!

32., sobota 19. 12. 2009
Benátky n.J. - Chomutov BEN - CHM
Pomalu ale jistě se stává v letošní sezóně pravidlem, že benátečtí hokejisté umějí lépe zahrát na favorizované týmy než na soupeře ze spodní poloviny tabulky. Po výhře nad Hradcem v minulém kole to tentokrát „odnesl“ i druhý celek prvoligové tabulky – KLH Chomutov. Dnešní zápas byl ovšem vyrovnaný bojem, kdy obě mužstva měla řadu šancí, avšak po šedesáti minutách byl stav vyrovnaný – 2:2. Za domácí skórovali Urban a Bárta, za hosty pak Duda a Kůs. Rozhodnout se tedy muselo v prodloužení a k radosti domácích příznivců se štěstěna naklonila k Martinu Krupkovi, který 31 vteřin před koncem svou brankou zajistil domácím borcům důležitý rozdílový bod.
Benátky n.J.: Nedvídek (Stejskal) - Drábek, Vála, Tondr, Mrkvička, Kolmann, Pavlů, Moravec, Hobza - Bárta, Plodek, Dušek, Kopic, Kazatel, Krupka, Pabiška, Jech, Kica, Loskot, Urban, Nevyhoštěný
Chomutov: Hanuljak (Kaššák) - Bombic, Mazanec, Hájek, Posmyk, Malínský, Všetečka, Revay - Dej, Kůs, Mikšovic, Duda, Jeslínek, Trochta, Hofmeister, Eiselt, Hašek, Domin
Branky a nahrávky: 23. Urban, 54. Bárta (Urban, Kolmann), 65. Krupka (Kica) - 32. Duda (Mazanec, Dej), 39. Kůs (Hájek, Mikšovic). Rozhodčí: Vampola - M.Svoboda, Arazimová. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 293. Střely na branku: 24:42.

Fotogalerie

Komentář

Oba týmy vstoupily do úvodní třetiny obezřetně se snahou neudělat zbytečnou chybu. Větší šance se rodily ztěžka, protože obrany převyšovaly svou důsledností aktivitu ofenzívních hráčů. Bohužel pro domácí skončil dnešní zápas již po několika minutách pro Antonína Duška, jehož velmi nešetrně atakoval do oblasti krku obrovitý Posmyk, pohříchu za tento likvidační zákrok nebyl ani vyloučen... V polovině třetiny se do sóla dostal dnes velmi agilní Bárta, ale minul Hanuljakovu branku. Domácí se v této fázi zápasu nedokázali prosadit do dalších výraznějších šancí, především chyběla účinná střelba. Také pokusy hostů s přehledem likvidoval spolehlivý Nedvídek.

Druhá třetina byla o poznání zajímavější a přinesla také branky. Tu úvodní zaznamenaly Benátky, a to dokonce ve vlastním oslabení při vyloučení Jecha. V běžící 23. minutě vyrobil v rohu kluziště fatální chybu obránce Ondřej Malínský, o puk ho obral Tomáš Urban, vyjel si před Hanuljaka, položil si jej na led a mezi betony bekhendem zakončil – 1:0! Chomutov se s tímto stavem nehodlal smířit, viditelně přidal, po dalších dvou minutách vznikl obrovský závar před Nedvídkem, byl to Domin, který nedokázal zvednout puk nad ležícího domácího gólmana! Okamžitě kontroval Bárta, když zpoza kruhů pouze těsně přestřelil Hanuljakovu branku. Hrál se hokej nahoru dolů, Duda pěknou střelou vyprášil Nedvídkovy betony a potom dvakrát Benátečtí sahali po navýšení skóre – nejprve Plodek vykličkoval hostující obranu, ale nezakončil, a chvíli poté nejprve Urban obhazoval Posmyka, ten ho poslal k zemi, akce však pokračovala další přihrávkou na dezorientovaného Urbana, od jehož bruslí se puk odrázil těsně mimo. Urban se ale opět chopil za brankou puku, našel najetého Michala Pavlů, který netrefil branku! Obrana hostí tyto benátecké manévry likvidovala jen s velkou dávkou štěstí. Udeřilo však na druhé straně – po vyloučení Loskota v 31. minutě stačilo hostům pouhých 11 vteřin, aby srovnali brankový účet. Od modré čáry vypálil Martin Mazanec, do jeho střely vložil přesně hůl Radek Duda a tečoval ji mimo Nedvídkův dosah – 1:1! Následující pasáž zápasu patřila hostům, kteří se několikrát dostali k nebezpečnému ohrožení Nedvídkovy svatyně. V 39. minutě již byli úspěšní - Hájek našel přesnou přihrávkou Jaroslava Kůsa, který zvedl puk nad ležícího domácího gólmana – 1:2!

Do třetí části hry vstoupili domácí znovu oslabeni, tentokrát o zraněného Plodka. V úvodních minutách se také jen těžko prosazovali přes soustředěnou obranu Chomutova. Naopak hostující Jeslínek využil chvilkové nesoustředěnosti benátecké obrany a pláchl dezorientovaným bekům. Až Michal Nedvídek musel zastavit výpad šikovného útočníka a udržel tak domácí nad vodou. O chvíli později pálila nová chomutovská akvizice David Hájek. Cestě puku do sítě stopku vystavil hbitý Nedvídkův beton. Když se Benáteckým nedařily přesilovky, musely střílet branky ve vlastním oslabení. Urban svou dlouhou holí narušil rozehrávku Krušnohorců a vysunul na zteč Michala Bártu. Chomutovský gólman Hanuljak neodhadl rychlost domácího forvarda, který si jej obhodil a bekhendem z levého kruhu zamířil přesně do prázdné branky – 2:2! Chomutov se ale jen s bodem nechtěl spokojit a hned tři mohl Rulíkově družině vystřelit Michal Jeslínek. Ten totiž dostal od beků dostatek místa i času, jenže zamířil těsně nad Nedvídkovu klec. Tempo se v samém závěru stupňovalo a na druhé straně kluziště mohl rozhodnout Martin Krupka, ale svou střelou minul Hanuljakovu branku. Klíčový souboj těchto dvou mužů měl přijít ale až v prodloužení...

Hned po půlminutě nastaveného času byl vyloučen chomutovský bouřlivák Radek Duda a před domácími se rázem naskytla výhodná přesilovka 4 na 3. V její půlce se ale poměr sil na ledě srovnal, neboť za katr putoval Loskot. Severočeši byli v prodloužení aktivnějším týmem a jedovatou střelu obra Posmyka musel vyrážečkou krotit spolehlivý Nedvídek. Když už se zdálo, že zápas dospěje k nájezdům, ujela dvojice Kica a Martin Krupka. Druhý jmenovaný se dostal na brankovišti k dorážce a nadvakrát dostal kotouč až za Hanuljakova záda – 3:2 pp!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.