29. 10. 2006 | Lukáš Maša, Mirek Ondra

Opět stačily dvě branky

13., neděle 29. 10. 2006
Ždár - Benátky n.J. ZNS - BEN

Do třetice všeho dobrého. Mohou si říci hokejisté Benátek po posledním utkání v řadě na soupeřových kluzištích. Ačkoliv dokázali v každém zápase skórovat "pouze" dvakrát, vždy si zajistili vítězství. Dnes poprvé s náskokem pouhého gólu. Na výhře měli velký podíl Kristek s Peškem, kterým se podařilo vstřelit gól. Druhý jmenovaný pak zaznamenal svou třetí trefu ve venkovním zápase v řadě. K dalšímu domácímu zápasu si přivezou Benátky z venku devět bodů a další se budou snažit ukořistit hráčům z Písku, kteří okusí prvního listopadového dne benátecký led.

Branky a nahrávky: 15. Plachý (Kunstmüller) - 4. Kristek (Jakeš), 18. Pešek (Skořepa) .

Komentář

Naši hokejisté jeli do Žďáru pro 3 body a bylo to znát rychle vstřelenou brankou už ve 4. minutě, kdy se mezi tyče domácího brankáře Nováka trefil Kristek po nahrávce Jakeše. Žďárští poté zvýšili o něco obrátky a snažili se vyrovnat, což se jim povedlo v 15. minutě když exbrodský Kunstmüller nahrával na gól Plachému. Tento stav však moc dlouho nevydržel a do svatyně žďárského gólmana přesně zamířil Pešek. Od 2. třetiny se hrál divácky atraktivní hokej s šancemi na obou stranách. V závěru utkání po oddechovém času HCM Žďár měli hráči soupeře 2 šance srovnat, avšak na koncovku se již nezmohli, poté již naši hráči drželi puk v útočném pásmu, ale dobře bránící soupeř jim nedovolil vstřelit třetí gól do opuštěné branky. Za zmínku ještě stojí, že 3 hráči domácích byli vyloučeni na 10 minut (Meloun, Doležal, Sobotka) a že žádné družstvo nevyužilo žádnou z celkových 17 přesilových her. Dle mínění žďárských diváků jsme jim vsítili „laciné“ góly. V příštím kole, které se hraje 1. listopadu, hostíme doma IHC Písek a pokusíme se navázat další vítězství a to už páté.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.