15. 9. 2010 | Tomáš Nejedlo, Tomáš Nejedlo, Radek Vokál

Benátky díky přesilovkám zachránily zápas

1., středa 15. 9. 2010
Benátky n.J. - Havl.Brod BEN - HBR
Když Rebel zvýšil ve 45. minutě vlastním gólem Kolmanna na 0:2, nevypadalo to s domácími vůbec dobře. Hosté nakonec doplatili na vlastní nedisciplovanost. V 51. minutě využil dvojnásobnou přesilovku Petr Kolmann, který tak odčinil nešťastný okamžik při inkasovaném gólu. Za necelé čtyři minuty využil Michal Pavlů další přesilovku, když si vychutnal Suchana. O rozdělení bodů nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, rozdílový gól střelou mezi Suchanovy betony vstřelil Tomáš Klimt.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Kolmann, Mrkvička, Drábek, Kajínek, Vála, Hobza, Pavlů - Kica, Urban, Nevyhoštěný, Klimt, Krejčík, Jech, Skořepa, Weiss, Kopic, Vařecha, Hudíček, Pabiška.
Havl.Brod: Suchan (Neruda) - Kempný, Pavlík, Sova, Morava, Vošmik, Jelínek, Blažek, Soldán - Vondráček, Třetina, Knotek, Meidl, Němec, Fiedler, Švaňhal, Zábranský, Zohorna, Hadrava, Zítka, Vylíčil.
Branky a nahrávky: 51. Kolmann (Pavlů, Hudíček), 55. Pavlů (Kica), 65. Klimt - 25. Švaňhal (Meidl, Němec), 45. Knotek (Kempný). Rozhodčí: R.Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 430. Střely na branku: 31:30.

Fotogalerie

Komentář

Už proto, že oba celky se v loňské sezóně v tabulce umístily těsně umístily těsně vedle sebe, těžko se dalo soudit, kdo v utkání bude favoritem. Očekával se spíš vyrovnaný zápas, což se nakonec do puntíku vyplnilo. Hosté začali aktivně a už ve 3. minutě na Stejskala pálil Třetina. Branku ovšem těsně minul. V průběhu první části hry byl k vidění klasický hokej začátku sezóny, hodně se bruslilo, ale šancí k vidění mnoho nebylo. Ve 14. minutě opět zahrozili Rebelové. Zábranský si všiml volného Švaňhala, který tečoval kotouč jen těsně vedle benátecké klece. Ovšem největší šance první třetiny přišla v čase 16:06. Sova střílel od modré a Vojtěch Němec tečoval těsně před Stejskalem puk, který už mířil za brankovou čáru. V tu chvíli ho benátecký gólman zalehl. Hlavní rozhodčí Svoboda po poradě s brankovým rozhodčím Bohdanem rozpažil, protože kotouč přes čáru nepřešel celým objemem. Domácí se k první pořádné šanci dostali až na konci periody. Pabiška rozpoutal před Suchanem zmatek, avšak havlíčkobrodský gólman vše ustál.

Na první gól nové sezóny se v Benátkách čekalo rovných 24 minut a 55 sekund. Havlíčkův Brod totiž po půl minutě využil vůbec svou první přesilovou hru v utkání. Povedenou kombinaci zakončil u levé tyčky číhající Ondřej Švaňhal, Stejskal byl v tu chvíli bez šance - 0:1. Úvodní branka hosty nakopla a Němec následně nebezpečně pálil mimo. Benátky kontrovaly po chybě obránce Kempného, který nepřesně rozehrál, ale Pabiška byl příliš blízko Suchanovi a nedokázal ho prostřelit. Druhá třetina však herně patřila hostům z Havlíčkova Brodu. Ti několikrát nebezpečně ohrožovali branku střeženou Jiřím Stejskalem, který všemi možnými silami odolával. Na konci druhé třetiny však paradoxně měli gólovku Benátky. Urban našel kolegu z útoku Kicu, který měl před sebou pouze gólmana Suchana, ale nastřelil jen jeho beton.

Úvod třetí třetiny patřil hostům, kteří se šťastnou brankou dostali do dvoubrankového vedení. Střelu Jana Knotka Stejskal vyrazil pouze před sebe, kde se puk od obránce Kolmanna odrazil nešťastně do benátecké branky - 0:2. S Benáteckými to v tu chvíli vypadalo hodně špatně, zvláště když si o pět minut později Urban v samostatném nájezdu vylámal zuby na připraveném Suchanovi. Středočechy nakopla až dvojnásobná přesilovka v polovině třetí třetiny. V čase 50:19 na modré čáře napřáhl Petr Kolmann a Suchan se pak pouze ohlédl, jak kotouč trefil naprosto přesně pravou šibenici - 1:2. Za další čtyři minuty přišla na řadu další přesilová hra pro Benátky a trvala pouhých devět vteřin. Michal Pavlů totiž po vyhraném vhazování vybruslil do střelecké pozice a dělovkou podél Suchana podruhé rozjásal ochozy - 2:2. Rázem bylo vyrovnáno a začínalo se opět od nuly. Do konce řádné hrací doby již další branka nepadla, a tak se šlo do prodloužení.

Ani pětiminutové nastavení příliš vzruchu nepřineslo, a tak se vše chystalo k nájezdovému rozuzlení. Jako první se rozjel Lukáš Krejčík a uspěl. Ve druhé sérii ovšem povedeným blafákem vyrovnal Třetina. Ve třech sériích byl stav nerozhodný 1:1. Poté se nájezdníci střídali jako na běžícím pásu, až rozhodl zkušený Tomáš Klimt o druhém bonusovém bodu pro Benátky - 3:2 sn.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Branky jsme dostali po naších chybách. Vážím si toho, že jsme dokázali dotáhnout dvou brankové manko. Jsem spokojený, že za nepříznivého stavu jsme nesložili zbraně. Hra byla ještě neurovnaná, je to první zápas. Nečekal jsem, že Havlíčkův Brod přehrajem nějakým výrazným rozdílem. Je to kvalitní soupeř. Nakonec jsem spokojený. Měli jsme dost šancí, které bychom měli proměňovat. Nájezdy jeli hráči, kteří je dávají. Ty jsou loterie. Tomáši Klimtovi se nedařilo střelecky v přátelákách, ale teď zachoval klidnou hlavu a ukázal svůj přehled."

Jaroslav Benák, asistent trenéra Havlíčkova Brodu
"První třetinu jsme hráli parádní hokej na venkovním kluzišti. Hráči plnili pokyny, měli rychlý přechod z obranného do útočného pásma. Druhá třetina byla vyrovnanější. Domácí nás v ní přestříleli. Třetí třetinu nezvládli rozhodčí, protože pískali fauly, které ani vůbec nebyly žádnými fauly. Myslím si, že takoví rozhodčí by vůbec neměli pískat. To je průšvih. Je to můj názor těsně po skončení zápasu. Jsme rádi za bod, i když z devíti nájezdů dát pouze jeden gól, to je málo a zároveň škoda."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.