30. 8. 2011 | Tomáš Nejedlo

Benátky v odvetě zaskočily extraligovou Boleslav

přát., úterý 30. 8. 2011
Benátky n.J. - Ml.Boleslav BEN - MBL
K osmému přípravnému utkání si Benátky na svůj led pozvaly extraligovou Mladou Boleslav a jednalo se o odvetné derby utkání. Přestože Mladoboleslavští nechali doma celou jednu pětku, Benátečtí je v zápase přehráli a zaslouženě nakonec zvítězili v poměru 3:1. Hrálo se v rychlém tempu, hosté se nevyvarovali častých faulů. V benáteckém dresu se poprvé představil obránce Jan Jaroměřský, který je u Jizery zatím na zkoušce. Další utkání čeká Středočechy už ve čtvrtek, v Benátkách se představí Litoměřice.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Kajínek, Niko, Vála, Vitásek, Ulrych, Jaroměřský, Hobza, M. Pabiška - Klimt, Skořepa, Kellner, Kopic, Král, Krejčík, Liška, Jech, Vařecha, Weiss, Jánošík, Skalický
Ml.Boleslav: Valent (Hübl) - Beňovič, Rýgl, Dudáš, Baldwin, Jindra, Žabka, Chaloupka - Tomas, Bahenský, Tománek, Lenc, Plodek, Vrbata, Loskot, Koudela, Jiránek, L. Pabiška
Branky a nahrávky: 18. Král (Klimt, Jaroměřský), 26. Krejčík (Vitásek), 28. Klimt (Vitásek, Skořepa) - 34. Vrbata (Koudela). Rozhodčí: Wagner - Záhora, Holec. Vyloučení: 8:13. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 210. Střely na branku: .

Fotogalerie

Komentář

Boleslavští trenéři nechali doma zkušené hokejisty Marušáka, Výborného či Balaštíka, přesto přijeli v kvalitní sestavě. První třetina byla nejopatrnější ze všech tří částí hry. Oba celky také vyprodukovaly velmi málo střel, gólmani si tak moc nezachytali. V boleslavském dresu byl aktivní především David Vrbata, dvě jeho střely Stejskal vyrazil, další se mezi tři tyče nevešly. Vrbatu však spoluhráči příliš nepodporovali. Jiří Stejskal v benátecké brance v první třetině musel zasahovat jen šestkrát. Ani Valent na druhé straně nemusel řešit příliš ošemetných situací, zapotil se ale při průniku Ulrycha a následné Krejčíkově střele, kterou chytil do lapačky. V 17. minutě byli shodně vyloučeni Skalický a Dudáš a prvoligové Benátky při hře ve čtyřech poprvé udeřili. Novic Jaroměřský od vlastní branky nastartoval Klimta, který ideálně načasovaným pasem vyslal na zteč Lukáše Krále, jenž velmi zkušeně od mantinelu vybruslil do střelecké pozice, využil zakrytého výhledu Valenta a přesnou střelou trefil šibenici - 1:0. V závěru třetiny ještě došlo k souboji Vrbaty se Stejskalem, vyrážečka domácího gólmana byla rychlejší.

Druhá část hry začala několika udělenými trestnými minutami a ve 26. minutě domácí přidali druhou branku. Puk se dostal na modrou čáru k urostlému obránci Vitáskovi, jehož ránu tečoval přesně mezi Valentovy betony Lukáš Krejčík - 2:0. S druhou vstřelenou brankou domácím narostlo sebevědomí a hrálo se především v pásmu Mladé Boleslavi. Velkou šanci na zvýšení stavu měl Klimt, ale dostal se do ostrého úhlu a už nedokázal trefit odkrytou část branky. O chvíli později už to zkušenému útočníkovi Benátek vyšlo. Krásná kombinace šla po ose Skořepa, střílející Vitásek a na brankovišti úspěšně dorážející Tomáš Klimt - 3:0. Boleslavští v tu chvíli nestačili tempu domácích hokejistů. Další salvu střel na svou branku z hokejek Kellnera, Jecha a Vařechy musel krotit Valent. Boleslav se připomněla návrátivším se Žabkou z trestné lavice, který však v samostatném úniku na Stejskala nevyzrál. Extraligový celek se dočkal o chvíli později. V nepřehledné situaci před brankou se nejlépe orientoval David Vrbata - 3:1. V závěru třetiny ještě domácí neproměnili dvojnásobnou přesilovku.

V úvodu třetí třetiny měl na své holi snížení bek Chaloupka. Na útočném výletě se dostal až před Stejskala, avšak domácího gólmana nepřekonal. Protiúder Benáteckých mohl přijít ve vlastním oslabení, přečíslení táhl zkušený Klimt, kterého doplnil nový muž v benátecké sestavě Jan Jaroměřský. Někdejší bek Chrudimi tento protiútok zakončoval, ale branku minul. Další protiútok táhl sám Klimt, dokonce postupoval osamocen na Valenta, ale neproměnil. Mladoboleslavští toho do konce třetí třetinu už mnoho nevymysleli, spíše se museli bránit stále častějším útokům Benáteckých, které se valily na Valentovu branku jako laviny. Skořepa u tyčky dorážel do betonu boleslavského brankáře, skórovat nedokázali ani Kellner s Liškou. Mrzet je to ale nemuselo, skóre 3:1 vydrželo až do závěrečného hvizdu.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér HC Benátky nad Jizerou
"Hráli jsme dobře. Myslím si, že jsme klidně mohli dát i více než tři góly. V utkání se promítla řada dobrých věcí. Nebylo to, že bychom jen bránili a čekali, my naopak hráli velice aktivně. Samozřejmě nějaké chyby jsme udělali."

Vladimír Jeřábek, trenér BK Mladá Boleslav
"Věděl jsem, že zápas nesmíme podcenit. Čekal jsem od Benátek, že budou velmi dobře bruslit. Domácí nám hráli hodně do těla, což praktikovali i v prvním zápase od stavu 0:4. Kluky jsem na to před zápasem upozorňoval. Nebudu se vymlouvat na to, že jsme hráli v oslabené sestavě. Zkrátka, ti hráči, kteří dnes za Mladou Boleslav nastoupili, by měli mít na to, aby Benátky přehráli. Jednoznačně. Tečka. Po první třetině jsme se trochu probrali. V ní jsme prohrávali souboje, měli jsme i míň střel. Jen díky Michalu Valentovi to bylo tak, jak to bylo. V této části hry nás hodně podržel. Hrát jsme začali až tehdy, kdy jsme prohrávali 0:3. Kdybychom hráli od začátku tak...ale to je jen kdyby, na to se nehraje. Omluvitelné to není. Dnešní zápas něco ukázal u hráčů, kteří bojují o základní sestavu, lidově řečeno, kteří to mají na hraně. Bez bojovnosti a sebeobětování pro mužstvo se nedá hrát žádné utkání. To nám dnes zkrátka přes půl zápasu chybělo."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.