6. 9. 2011 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí inkasovali v Litvínově až moc krutých šest gólů

přát., úterý 6. 9. 2011
Litvínov - Benátky n.J. LIT - BEN
K předposlednímu přípravnému utkání před novou sezónou cestovali benátečtí hokejisté na led extraligového Litvínova, který taktéž finišuje v přípravě na start nejvyšší soutěže. Po dvě třetiny byli hosté vyrovnaným soupeřem, v té třetí benátecká obrana inkasovala další možná až kruté tři branky a skóre se tak vyšplhalo až na konečných 6:1 pro domácí Vervu. O jedinou branku Benátek se postaral hned v úvodu Lukáš Král. Poslední přátelák sehrají Benátečtí ve čtvrtek v Litoměřicích.
Litvínov: Franěk (32. Volke) - Jareš, Kubát, Pojkar, Gula, Stříteský, Černošek, Brejčák, Kousalík - Kubinčák, Hübl, Lukeš, Maxa, Hanzl, Majdan, Frolík, Hujsa, Jenáček, Bojer, Heinisch, Rindoš
Benátky n.J.: Stejskal (Blažíček) - Kajínek, Vála, Vitásek, Ulrych, Jaroměřský, Říha, Pabiška - Klimt, Skořepa, Keller, Kopic, Král, Krejčík, Liška, Jech, Vařecha, Jonák, Vlach, Skalický
Branky a nahrávky: 1. Kubinčák (Hübl, Lukeš), 7. Lukeš (Hübl, Stříteský), 40. Hübl (Lukeš, Kubinčák), 53. Bojer (Rindoš), 53. Kubinčák (Lukeš, Hübl), 55. Frolík (Maxa) - 4. Král (Krejčík). Rozhodčí: Turčan - Hauser, Rozlílek. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 445. Střely na branku: . Průběh utkání: .

Komentář

Než se Benátky na extraligovém ledě Litvínova stačily rozkoukat, inkasovaly po dvanácti sekundách hry první gól. Elitní útočná řada Vervy rozjela na ledě kolotoč a Vojtěch Kubinčák po asistencích svých kolegů z lajny prostřelil Stejskala - 1:0. Benátky však přichystaly poměrně brzkou odpověď. Po zranění navrátivší se Franěk mezi tři tyče Krejčíkovu střelu ještě stihl vyrazit, na dorážku Lukáše Krále už byl krátký - 1:1. Litvínov ovšem nerezignoval a přichystal Benáteckým odpověď, Kubát v 7. minutě orazítkoval pravou Stejskalu tyč a o pár chvil později už žlutočerní skórovali. Hübl se neukvapil a poslal perfektní přihrávku volnému Františku Lukešovi, na kterého čekala prázdná branka - 2:1.

V úvodu druhé třetiny mohl Černoškovu minelu potrestat Král, jenže střelu z mezikruží bez přípravy kryl Franěk. Zkušený litvínovský brankář Petr Franěk v polovině utkání přepustil své místo mezi tyčemi mladšímu kolegovi Martinu Volkemu, který se hned musel činit při šancích Vlacha a především pak Klimta, jenž neproměnil tutovku. Zřejmě klíčový moment celého utkání přišel 47 vteřin před koncem druhé části. Benátky totiž inkasovaly z hole Viktora Hübla třetí gól a na zvrat v utkání již ve třetí třetině nedosáhly - 3:1.

Přesto se hosté do zápasu mohli v úvodu třetí části vrátit. To by ovšem museli proměnit minutu a dvaapadesát vteřin trvající dvojnásobnou početní převahu. Nestalo se a do černého tak pálil extraligový celek. V 53. minutě se střelou nad Stejskalův beton prezentoval Jan Bojer - 4:1. Deset vteřin po Bojerově trefě se opět o slovo přihlásila první formace, konkrétně Vojtěch Kubinčák a pátá vstřelená branka Litvínova byla na světě - 5:1. Černou dvouminutovku Benáteckých završil střelou pod horní tyč Martin Frolík - 6:1. Podle očitých svědků si Benátky tolik inkasovaných branek ani nezasloužily...

Ohlasy trenérů

Jiří Kučera, asistent trenéra Litvínova
"Dnes se proti nám představil vynikající soupeř. Benátky výborně bruslily, hrály agresivně. Příprava rozhodně splnila svůj účel. V sezóně také budeme hrát proti mužstvům, které budou hrát agresivně, ať už to jsou Pardubice nebo Plzeň a další. Výborně nám dnes zahrála první formace, která vstřelila čtyři branky, dalo by se říct, že zvedla pomyslný prapor a poté se přidaly i ty ostatní pětky. Myslím si, že rozhodlo, když Benátky na začátku třetí třetiny neproměnily dlouhou dvojnásobnou přesilovku."

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Vážíme si poklony od domácího týmu. Myslím si, že jsme si výsledek zbytečně zkazili. Za stavu 1:2, kdy jsme měli šance a hráli aktivně, tak jsme udělali chybu, kterou domácí potrestali. Odevzdali jsme puk ve středním pásmu a třetí branka domácí uklidnila. Na začátku třetí třetiny jsme měli k dispozici dlouhou dvojnásobnou přesilovku, ale nevěděli jsme, co chceme hrát a za celou početní výhodu jsme nevystřelili. Poté jsme dostali dva slepené góly. Myslím si, že obraz hry neodpovídá výsledku. Na druhou stranu jejich zkušenost a vyzrálost je v Litvínově tradiční."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!