9. 12. 2006 | Jirka Weigl

Další jasná výhra, Žďár jede z Benátek s šestigólovým přídělem

24., sobota 9. 12. 2006
Benátky n.J. - Ždár BEN - ZNS

Hokejisté Benátek ve svém čtvrtém domácím utkání během 10 dnů jasně přejeli soupeře ze Žďáru nad Sázavou a zvedli si sebevědomí před nadcházejícími těžkými duely. Výhra se nerodila lehce. Hosté byli nebezpeční hlavně v první třetině, ale srazily je dva góly inkasované ve vlastní přesilovce na začátku druhého dějství. V utkání se dařilo hlavně Martinu Maříkovi, který zaznamenal dvě branky a jednu asistenci. Vzrůstající formu mohou Středočeši potvrdit ve středu na ledě Písku, Žďár přivítá doma topící se Pelhřimov.

Benátky n.J.: Barek - Vrzal, Klouček, Pešek, Ton, Klaban, Holý, Gajda - Jakeš, Skořepa, Kristek - J.Kadeřábek, Mařík, Kocman - Oulík, Mácha, T.Kadeřábek - Kounovský, Weiss, L.Krupka
Ždár: Jedlička - Koželuh, Rejzek, Meloun, Fibikar, Smejkal, Plch - Kunstmüller, Bukáček, Plachý - Kaut, Klepetko, M.Sobotka - R.Sobotka, Ptáček, Lojek - Dítě, Doležal
Branky a nahrávky: 13. Mařík (Gajda), 21. Mařík (Kocman), 22. Skořepa (Pešek, L.Krupka), 25.Mácha (Skořepa, Gajda), 30. Ton (Mařík), 40.Vrzal (Jakeš) - 17.Plachý (Bukáček). Rozhodčí: Lacina - Lhotský, Arazimová. Vyloučení: 9:9. Bez využití. V oslabení: 2:0. Diváci: 250. Průběh utkání: 1:0/1:1/6:1.

Fotogalerie

Komentář

Benátky nastoupily opět v bílých dresech, které přinesly štěstí proti Pelhřimovu. Hosté z Vysočiny se od začátku prezentovali netypicky odvážným hokejem, již po minutě měli výhodu 5 na 3, jenže přesilovky se ukázaly být velkou žďárskou bolestí. Hokejisté Žďáru důrazně forčekovali a z chyb v rozehrávce se dostávali do nebezpečných závarů. Ještě že Martin Barek opět ukázal jeden z vynikajících výkonů. Skóre se měnilo ve 13. minutě a na začátku všeho byl, jak jinak, mantinel v levém rohu. Po skrumáži se puk dostal k volnému Maříkovi a ten poprvé překonal Jedličku. V 17. minutě ale hosté zaslouženě vyrovnali - Bukáček vyhrál buly přímo na kapitána Plachého, jehož rychlá rána cinkla o horní tyčku a skončila v síti. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Kdo se trošku opozdil po první přestávce, propásl rozhodující momenty zápasu. Po deseti sekundách ujížděl na Barka osamocený Kunstmüller, jenže benátecký mág ho vychytal a Jakeš odpálil kotouč mimo hřiště. V následující přesilovce Žďáru ujeli Mařík s Kocmanem a první jmenovaný doklepl puk za bezmocného Jedličku. Ještě hůře bylo s hosty o 23 sekund později, sólový únik zakončil Josef Skořepa mezi betony, stále ve vlastním oslabení. A když se prosadil v 25. minutě důrazný Mácha, bylo prakticky rozhodnuto. Zdecimovaní hokejisté z Posázaví dopili kalich hořkosti v polovině třetiny, kdy Jedlička propustil střelu Tona. Domácí se uklidnili a podpořeni skvělým Barkem dohrávali druhé dějství v exhibičním tempu. Těsně před druhou sirénou zakončil krásnou kombinaci efektně pod víko Vrzal.

Ve třetí třetině už to byl opět vyrovnaný hokej s množstvím střel, ale také vyloučení. Hlavně Žďárští se cítili výroky sudího Laciny poškození a často jim tekly nervy. Za zmínku stojí rozmíška Melouna s navrátilcem Klabanem. Častou hru v početní výhodě však ani jedno z mužstev zužitkovat nedokázalo, a tak zápas skočil výsledkem 6:1.

Ještě jednou tedy potrhuji, že Žďár i přes výprask předvedl docela solidní výkon a dokázal, že tým se oproti loňsku hodně zvedl. Jenže tradicí žďárských výjezdů do Benátek se stal brankový příděl. Domácí fanoušky naopak těší zlepšená koncovka benáteckých borců, kteří dali ve dvou zápasech 11 branek a inkasovali pouze jedinou. Jenže teď potkají Benátky ještě kapku těžší soupeři - venku Písek a doma předvánoční bonbónek v podobě zápasu s lídrem tabulky, celkem Vrchlabí.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Benátek): "My jsme tu druhou třetinu začali špatně. Šli jsme po zbytečných faulech do tří. Paradoxně jsme právě my později dokázali dát dva góly. Myslím si, že to soupeře psychycky zlomilo. Nám se druhá třetina střelecky vydařila. Chtěli jsme vyslyšet diváky, kteří žádali "desítku". Nakonec se to nepodařilo. Na druhé straně jsem rád, že jsme další gól už nedostali."
Richard Adam (trenér Žďáru nad Sázavou): "První třetinu jsme předvedli velmi dobrý výkon. Ale nedali jsme góly. Pak rozhodlo prvních sedm osm minut v druhé třetině. Kdy jsme v naší přesilovce dvě branky dostali. A ten výkon šel hodně dolů. Kluci měli skeslé hlavy a už jsme se z toho nevyhrabali."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.