15. 3. 2024 | Ondřej Nejedlo

Po těsné prohře budou Benátky v Táboře odvracet konec sezóny

OS2, pátek 15. 3. 2024
HC Benátky nad Jizerou - HC Tábor BEN - TAB
Velkému favoritovi přidělali ve třetí třetině spoustu vrásek. Před početnou návštěvou na benáteckém zimním stadionu se domácí po dvě třetiny spíše bránili tlaku jihočeského týmu. Ve třetí třetině ale brzy snížili na jednobrankový rozdíl a na konci sahali po vyrovnání, které viselo ve vzduchu. Po těsné porážce 1:2 budou benátečtí hráči v dalším zápase v Táboře odvracet vyřazení.
HC Benátky nad Jizerou: Brázdil - Antoš, Němeček, Knesl, Kliment, Kulvejt, Mašek, Macura - Řepík, Havlas, Hozák - Kučera, Šafránek, Jankovský - Martínek, Zumr, Vágner - Peca
HC Tábor: Gába - Jáchym, Plášil, Hajič, Černý, Hubata, Suchánek, Gajdolín - Zeman, Zadražil, Krliš - Huna, Matušík, Severa - Šulek, Bárta, Nevšímal - Duda, Zíb, Prášek - Šimák
Branky a nahrávky: 41. Hozák (Řepík, Antoš) - 7. Zeman (Huna, Matušík), 15. Zeman (Huna, Matušík). Rozhodčí: Hacaperka, Jílek - Herles, Hradil. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 390. Střely na branku: 18:33.

Komentář

Jako by táborští hokejisté chtěli rozhodnout již v úvodní třetině. V ní zasypali Brázdilovu branku patnácti střeleckými pokusy, oproti tomu domácí vystřelili šestkrát. Domácí brankář byl hned od úvodních minut určitě ve větší permanenci než jeho protějšek Gába, který tentokrát nahradil mezi tyčemi Žajdlíka.

Po čtyřech minutách také přišla první vyložená šance tohoto zápasu. Domácí zadáci pozapomněli před Brázdilem na volného Hunu, který se snažil zasunout puk za beton benáteckého gólmana, to se mu sice nepovedlo, před brankovištěm ale jeho přihrávka oslovila Zemana, který ale puk za brankovou čáru nedostrkal. Vzápětí se benáteckým zimním stadionem rozlehl zvuk nastřeleného břevna po ráně Hubaty od modré čáry.

Tlak hráčů od rybníka Jordán nepolevoval. Mezi dvěma protihráči proskočil zkušený Huna, mířil ale jen do hrudi výborného domácího brankáře. Po sedmi minutách hry už ale Brázdil kapituloval. Hunova chytrá zadovka našla v mezikruží volného Zemana, jenž uklidil puk pod horní tyčku.

Nápor táborských hráčů umocnila ještě početní výhoda. Chvíli po jejím skončení byl v další stoprocentní šanci Huna. Puk se po zrádném odrazu od mantinelu dostal před slovenského legionáře, kterému ale do střely skočil tygřím skokem Brázdil a zneškodnil ji. Chvilku nato se dokázal ze sevření vymanit Matušík, Huna akci zrychlil přihrávkou na napřaženého Zemana, který mířil do horního růžku benátecké branky. V dalších šancí jihočeského týmu selhal Šulek či Zadražil, který doklepával puk do prázdné branky, fantastickým zákrokem jej ale vychytal benátecký gólman Brázdil.

Ihned po začátku druhé periody se Plášilovo nahození odrazilo před Hunu, proti němuž ale vytasil Brázdil jeden ze svých famózních zákroků tohoto večera a stále držel benátecké akcie nad vodou. S přibývajícími minutami tlak hostů slábl. Připomněli se též Benátky, že nejsou pouhým sparingpartnerem. Po akci Řepíka zakončoval Hozák, táborskou branku ale minul.

Další pokus téhož hráče vyrazil Gába svojí maskou, který si bezprostředně poté vyžádala opravu. Na druhé straně útočil po přihrávce Huny na hattrick Zeman, Brázdil ale vykopl kotouč svým betonem.

Třiačtyřicet sekund závěrečné části hry stačilo k tomu, aby se domácí dostali na dostřel. Antoš posunul kotouč na najíždějícího Hozáka, který ho usměrnil mezi Gábovy betony. Benátečtí byli rázem jako pokropeni živou vodou a favorizovaný Tábor to pocítil, rázem byl totiž v nesnázích. Podobně jako Brázdil ale také jeho protějšek Gába chytal velký zápas.

Tři a půl minuty před koncem se rozhodla domácí lavička odvolat Brázdila a vyzkoušet power-play. Ihned po tomto kroku vznikl před Gábou obrovský závar, při němž Benátečtí puk do branky nedostrkali. Chvíli nato mohl rozhodnout Severa, ze středního pásma ale mířil jen do boční sítě. Vrásky hostující střídačce následně přidělal faulující Zeman a na benátecký tým čekala ještě vylepšená přesilová hra. V ní nejprve těsně minul Šafránek, v samém závěru se pak před Gábu proháčkoval Antoš, písecký odchovanec v táborských službách jej ale vychytal a rozhodl o tom, že druhý bod se stěhuje na jih Čech. Následující utkání může být pro benátecké hokejisty posledním v sezóně, to když na kluzišti táborských kohoutů neuspějí. Pokud zvítězí, v pondělí 18. března, odehrají další zápas před vlastními fanoušky.

Ohlasy trenérů

Martin Novák (HC Benátky nad Jizerou): Do zápasu jsme dobře nevstoupili. V první a druhé třetině jsme aktivovali svaly a snažili se do utkání dostat. Ubránili jsme spoustu táborských šancí, Jarda Brázdil podal fantastický výkon. Věděli jsme, že vstřelený gól hosty rozhodí, a to se přesně potvrdilo. Branka nás strašně nakopla a ve třetí třetině jsme byli lepším týmem. Bohužel jsme vstřelili pouze onen jeden gól, ale kluci zaslouží absolutorium za to, jak zápas zvládli a jak bojovali. Pevně věřím, že se tu v pondělí uvidíme znovu.

Jakub Grof (HC Tábor): V první třetině jsme hráli velmi dobře. Ač to zní zvláštně, využili jsme pouze dvě šance. I ve druhé třetině jsme měli nějaké příležitosti. V té třetí jsme inkasovali. Bylo to těžké vítězství, které je ale dobrým vítězstvím. Jsme rádi za další bod a věříme, že v sobotu uhrajeme ten třetí.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!